Stagiu de cotizare redus la 15 ani pentru mineri?

Sindicatele din minerit au fost, ieri, la Bucuresti pentru a se întâlni cu Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.  Sindicalistii de la Sindicatul Muntele au plecat cu un set de întrebãri pentru ministrul de resort care vizeazã problema ordonantei 36, cea care reglementeazã veniturile de completare, dar si alte modificãri ale unor legi care fac atingere minerilor. Totodatã, s-a luat în discutie  si modificarea stagiului de cotizare pentru minerii din Valea Jiului care nu îndeplinesc conditiile de pensie.  Ministrul Muncii a aflat de la sindicalisti problemele din minerit, pentru cã acum ei negociazã Contractul Colectiv al minerilor si energeticienilor din Valea Jiului si au nevoie de completãri si aprobãri si de la Ministerul Muncii. “Promovarea unei  ordonante de urgentã care sã dea posibilitatea tuturor  angajatilor ce-si desfãsoarã activitatea în minele din Valea Jiului, care vor rãmâne la momentul opririi definitive a activitãtii fãrã loc de muncã si care nu îndeplinesc conditiile de pensionare, sã se poatã pensiona dacã doresc, cu conditia sã aibã un stagiu minim de cotizare de minim 15 ani”, aratã Ringo Dãmureanu, presedintele Sindicatului Forta Legii, fost membru al Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara.  Reprezentantii CEH anuntau cã în toamna acestui an ar urma sã fie realizate disponibilizãri în cadrul societãtii.

Monika BACIU

Advertisements

4 comentarii la „Stagiu de cotizare redus la 15 ani pentru mineri?

 • 22 august 2017 la 09:38
  Permalink

  Ai dracului sa fi-ti cu legile voastre cu tot !! A-ti reusit sa invrajbiti o tara intreaga !! In curind v-a fi o tara numai de pensii speciale,…pensii de magistrati,…militari si mineri !!! Inchide-ti dracului minele si scoateti-i la pensie la 25 de ani !!!!!

 • 22 august 2017 la 14:00
  Permalink

  Sa vi tu sa lucrezi doar un an în mina si apoi sa vorbesti ,vorbesti în necunostinta de cauza !

 • 22 august 2017 la 18:06
  Permalink

  un an? Asta nu rezista 1 saptamana cu 3,15 in spate

 • 23 august 2017 la 13:13
  Permalink

  Sa lucreze. ?eu las pune sa steie intro lucrare cu caldura foarte mare 6ore si pe urma sa scurga transpiratia din cizme dupa care daca mai este instare sa lucreze

Comentariile sunt închise.