Cum ar putea câstiga Hunedoara din turism?

Presedintele Senatului, Cãlin Popescu Tãriceanu, a vizitat cetãtile dacice de la Sarmisegetusa. Acesta considerã cã judetul Hunedoara, si Sarmisegetusa, în special, s-ar putea dezvolta dacã în zonã ar exista un muzeu.

“Astãzi am avut plãcerea de a vizita #Sarmizegetusa si de a discuta cu multi oameni extraordinari, printre care vreau sã îi mentionez pe profesorul Gelu Florea si pe Vladimir Brilinsky, directorul Serviciului Public de Administrare a Monumentelor Istorice #Hunedoara. Cu arheologul Gelu Florea, profesor la Universitatea Babes Bolyai (în fotografiile alãturate) am avut o lungã conversatie despre munca pe care o desfãsoarã împreunã cu studentii sãi, la excavarea sitului arheologic. Profesorul  universitar Gelu Florea are povesti fascinante despre începuturile excavatiilor la Sarmizegetusa si despre ambitiile pe care le are echipã pe care o coordoneazã acum, dat fiind faptul cã situl  arheologic este explorat în micã mãsurã si cã ascunde încã multe comori nedescoperite care vor aduce mãrturie despre viata locuitorilor Daciei”, a scris Cãlin Popescu Tãriceanu, presedintele Senatului pe pagina sa de socializare.  Cãlin Popescu Tãriceanu considerã cã în zonã s-ar putea amenaja un muzeu, pe modelul celui de la Histria.  “Personal, consider cã turismul din zonã ar beneficia enorm de pe urma unui muzeu organizat în apropierea sitului arheologic, care sã regrupeze obiectivele gãsite în decursul timpului în zonã – arme, unelte agricole, obiecte de cult, podoabe –, asa cum avem, de pildã, la #Histria si voi face tot ce îmi stã în puteri pentru a sprijini acest proiect. Vreau sã îi felicit pe directorul Vladimir Brilinsky, pe profesorul Gelu Florea si pe toti studentii care sunt voluntari în acest proiect si vreau sã îi invit pe românii care nu au vizitat recent Sarmizegetusa si zonele din jur, sã o facã în aceste sãptãmâni, cât mai prind vreme bunã”,  a mai spus presedintele Senatului. În urmã cu câteva luni, tot la Sarmisegetusa a fost si Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm.

Monika BACIU

2 thoughts on “Cum ar putea câstiga Hunedoara din turism?

 • 20 august 2017 at 19:18
  Permalink

  Pentru sefi de la Bucuresti si Deva ne exista interes de dezvoltarea a vaii jiului (modernizarea drumurilor DN 7A spre Voineasa si Transalpina , drumul spre Herculane , drumul judetean din Parang sau modernizarea Gari Petrosani) .

  Reply
 • 21 august 2017 at 19:24
  Permalink

  Daca s-ar gandi la interesul zonei – banii primiti de la Guvern, in transe pentru Statiunea Alpina ar putea fi in cuantum mult mai mare si la promovare s-ar tine seama si de aceasta zona cand pregatesc materiale cu zone motane la nivel national.
  Dar nu uitati ca pot fi organizate în Parang tabere pentru copii de la centrele de plasament sau pentru cazuri sociale în extrasezon!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *