Modificãri în trafic, dupã accidentele mortale din Petrosani

Cel putin 2 oameni si-au pierdut viata, în acest an, pe DN 66, artera ce traverseazã municipiul Petrosani, iar ultima tragedie a mobilizat administratia localã si politia.  O femeie a fost spulberatã în zona Dacia, pe trecerea de pietoni, moment ce a generat o reactie si din partea edililor, care, împreunã cu politia,  au luat câteva mãsuri urgente.

„Am identificat câteva solutii. În primul rând, la trecerea de la Dacia, s-a montat deja un stâlp si am pus luminã suplimentarã, dar nu asta rezolvã problema. O sã punem si plãcutele avertizoare, pentru a semnaliza trecerile pe toatã centura asa cum se vede la Sadu, unde sunt bine semnalizate. La sugestia celor de la politie, nu o sã punem neapãrat acele limitatoare clasice de vitezã, peste care masina trece cu vitezã micã, ci, tot pe carosabil, vom pune acele covoare avertizoare cu bandã albã, ce trepideazã în momentul în care treci cu masina peste ele ”, a explicat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Mai mult, de anul viitor vor fi puse si semafoare. Primarul, însã, nu a considerat cã iluminatul stradal ar fi deficitar. „Iluminatul este potrivit. O sã vã spun cã am stat 15 minute acolo, ziua în amiaza mare, când era luminã, cu politia lângã noi si am vãzut cel putin 10 masini care nu au încetinit, ba chiar au trecut cu o vitezã fantasticã peste. Vorbesc de ziuã  si tot e un pericol”, a completat edilul.  DN 66 traverseazã întreg municipiul Petrosani si masinile din alte orase nu cunosc foarte bine locatia. La fel s-a întâmplat si acum  câteva  sãptãmâni, când o femeie de   43 de ani si-a pierdut viata, dupã ce a fost lovitã de un sofer din Gorj pe trecerea de pietoni.  Statia de taxi a fost si ea mutatã de pe artera principalã, în spatele pietei, pentru a crea vizibilitate soferilor.

Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Modificãri în trafic, dupã accidentele mortale din Petrosani

  • 16 august 2017 la 23:44
    Permalink

    in seara asta am venit de la vulcan si exact acolo la trecerea aia de rahat, am incetinit ca stiam de accidentul recent. dinspre mina catre oras traversau doi oameni strada. noroc ca aveam max.30km/h, altfel ii spulberam. aveti cuvantul meu ca nu i.am vazut decat cand au ajuns la mijloc pe axul drumului. zona e extraordinar de prost iluminata. trebuie sa ai faza lunga ca sa vezi. ridzi nu a stat acolo seara, a stat ziua. e un mincinos

Comentariile sunt închise.