În week-endul trecut, stadionul „Jiul” din Petrosani a fost gazda primului joc de pregãtire din noul sezon. Noul „chirias” al stadionului, A.C.S. Sirineasa din Liga a III-a fãcut cunostintã cu gazonul de pe „Jiul” la primul amical, în compania celor de la Inter Petrila, campioana Ligii a IV-a Hunedoara.

Un meci, în cea mai mare parte, la discretia echipei lui Mangalagiu care a dovedit multiple veleitãti ofensive la 0-0 fiindu-i anulat un gol din offsaid.

La meci a fost prezent si Alin Zgripcea, presedintele A.C.S. Sirineasa, care a declarat: „Am ales Petrosaniul pentru echipa noastrã, poate si pentru motive de ordin sentimental. Eu am absolvit cursurile liceului „Mihai Eminescu”, am plecat de aici acum 11 ani. Am preluat aceastã echipã – de fapt, un grup de oameni de afaceri -, si am ales Petrosaniul pentru baza sa, la care lucrãm în continuare si pentru brandul Jiul. Din pãcate termenul limitã de schimbare a numelui a fost 30 iunie, noi am lãmurit lucrurile aici mult mai târziu, asa cã în acest campionat vom juca sub numele înregistrat la F.R.F. , A.C.S. Sirineasa. Jiul Petrosani a fost înscrisã în Liga a IV-a, cei de aici trebuie sã punã la punct detaliile legate de lot. În rest, ce sa vã mai spun? Sper sã aducem lumea la stadion, sã dãm un nou imbold fotbalului petrosenean” a conchis Alin Zgripcea.

VEZAN SI NIGERIENII

La originea primului gol marcat de A.C.S. Sirineasa a stat Ovidiu Vezan (32 ani), fostul jucãtor al Jiului de la mijlocul anilor 2000. Alãturi de el, au evoluat pentru cei de la A.C.S. Sirineasa si doi jucãtori originari din Nigeria, Emmanuel si Prince.

La meci a fost si nucleul galeriei Jiului, condus de Costel Grigore, o galerie care a primit cu o oarecare nedumerire noua „gazdã” de pe stadion…

INTER PETRILA, FÃRÃ DRÃGOESCU, HARING, MARES SI DUNCA

Din echipa petrileanã au absentat patru dintre jucãtorii de bazã ai sezonului trecut. „A. Dunca si Haring lucreazã în Spania, Mares a plecat la Cetate Deva iar Rãzvan Drãgoescu are ceva probleme la serviciu, dar este jucãtorul nostru” a precizat Cosmin Negoi, presedintele sectiei de fotbal Inter Petrila. „Despre acest joc, ce sã spun? Sirineasa o echipã cu câtiva jucãtori buni, se vede diferenta de divizie… Noi mai avem de lucru la capitolul pregãtire, sper sã ne intrãm în parametri. Vrem sã ne batem din nou la locul 1” a mai spus Cosmin Negoi.

GENU TUTU