Se mutã! Târgul sãptãmânal de produse – relocat în parcarea de la stadion

Târgul de produse second-hand si noi care avea loc în fiecare duminicã, la Petrosani îsi schimbã locatia. Comerciantii vor fi mutati în parcarea stadionului, asta dupã ce în urmã cu vreo douã sãptãmâni, Consiliul Local Petrosani a dat undã verde pe stadion unei echipe din Liga a III-a.

“Clubul Sportiv municipal Jiul Petrosani a solicitat prin adresa (…) schimbarea locatiei de functionare a Târgului de produse industriale noi si a târgului de produse second-hand, din incinta stadionului Jiul Petrosani, asa cum a fost aprobat prin HCL nr. 123/2015, în parcarea aferentã stadionului situatã pe strada Lunca, ca urmare a desfãsurãrii meciurilor competitionale pe stadionul Clubului Sportiv Municipal Jiul Petrosani, conform programãrilor Federatiei Române de Fotbal. Pentru a nu împieta desfãsurarea acestor manifestãri sportive, se impune abrogarea HCL nr. 123/2015, prin care a fost aprobatã reglementarea functionãrii târgului de produse industriale noi si a târgului de produse second-hand”, aratã proiectul de hotãrâre aprobat de Consiliul Local Petrosani.  Consiliul local a stabilit de asemenea si taxele care vor fi operate pentru comerciantii care desfac diverse produse în cadrul acestui târg. Noile taxe sunt urmãtoarele: taxa pentru comercializare produse industriale – 1,50 lei/mp/zi; taxa comercializare produse second-hand – 1,00 leu/mp/zi; taxa pentru accesul cu autoturisme (marfã industrialã si second-hand) – 5,00 lei/mp/zi; taxa pentru desfacerea produselor agroalimentare -5,00 lei/mp/zi; taxa pentru prezentarea de motociclete spre vânzare – 5,00 lei/vehicul/zi; taxa pentru prezentarea de autoturisme spre vânzare – 10,00/autoturism/zi; taxa pentru prezentarea de autocamioane, autobuze, tractoare, autocare etc. spre vânzare – 25,00 lei/autovehicul/zi. Noile reglementãri intrã în vigoare începând cu urmãtoarea datã de desfãsurare a târgului de produse industriale si second-hand de la Petrosani. Totodatã, HCL 123/2015, care reglementa  anterior acestei noi decizii, functionarea târgului, a fost  abrogatã. Reamintim faptul cã echipa ACS Sirineasa, detinutã de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcinã, va disputa meciurile din Liga a III-a pe stadionul Jiul Petrosani.

Monika BACIU

2 thoughts on “Se mutã! Târgul sãptãmânal de produse – relocat în parcarea de la stadion

 • 12 august 2017 at 05:24
  Permalink

  Intr-o zona calamitata primaria pune noi taxe,si la cine naiba ii trebuie nu stiu ce echipa de fotbal.Ma rog,sunt foarte multi inteligenti in primarie care iau decizii.Nu ai ce sa le faci,atata pot ei.

  Reply
 • 14 august 2017 at 14:58
  Permalink

  Ioane,dar cui mama naibii îi trebuie târg de vechituri în incinta unui complex sportiv?! Tot unor oameni de?tep?i…s? mai mulg? un leu de pe prostime.Stadionul este pentru sport,nu pentru comer?.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *