Bilant NEGRU

97 de accidente de circulatie, 15 persoane decedate si 105 rãnite grav. Acesta este bilantul politistilor hunedoreni pe linie rutierã. Politistii au analizat activitatea profesionalã desfãsuratã în primele 6 luni ale  anului 2016.

“În perioada 01 ianuarie – 30 iunie 2017, pe drumurile deschise traficului rutier din judetul Hunedoara s-au produs 97 accidente grave de circulatie, având ca si consecintã decesul a 15 persoane  si rãnirea gravã a altor 105. În aceeasi perioadã a anului 2016, pe drumurile din judetul Hunedoara s-au produs 85 accidente grave de circulatie având ca si consecintã decesul a 16 persoane si rãnirea gravã a 30 de persoane”, aratã bilantul IPJ Hunedoara.

Chiar si în aceste conditii, politistii hunedoreni spun cã s-a redus cu 50 de procente rata mortalitãtii din accidentele rutiere. “Obiectivul principal privind reducerea cu 50% a mortalitãtii din accidente rutiere în perioada 2010-2020 este realizat, trendul acestui indicator de analizã încadrându-se sub trendul estimat pentru fiecare lunã din anul 2017”, mai aratã cei de la IPJ Hunedoara.  “Pentru diminuarea riscului rutier, politistii rutieri au desfãsurat 780 de actiuni (pe domeniile prioritare: conducere sub influenta alcoolului, încãlcarea regimului legal de vitezã, nerespectarea regulilor de circulatie de cãtre pietoni,  neacordarea prioritãtii de trecere pietonilor). Cu ocazia acestor actiuni au fost  aplicate peste 22.330 de sanctiuni contraventionale, au fost constatate 470 de infractiuni  (99 de infractiuni de  alcoolemie peste limita admisã, 84 de infractiuni de conducere fãrã permis, 46 de infractiuni de conducere a unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat, etc.), au fost ridicate în vederea suspendãrii dreptului de a conduce autovehicule 1.202 de permise de conducere si au fost retrase 568 certificate de înmatriculare (dintre care 301 pentru defectiuni tehnice)”, mai aratã bilantul.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *