Firma care la sfârsitul sãptãmânii trecute a poluat râul Jiu s-a ales cu o amendã de 100.000 de lei. Este vorba despre o societate care valorificã praful de cãrbune.

Seful Gãrzii de Mediu Hunedoara, comisarul Cristian Moldovan, a declarat, luni, cã agentul care a poluat Râul Jiu a fost amendat deoarece nu a anuntat incidentul, pe de o parte, cât si pentru faptul cã nu aveau toate actele complete.

„ Societatea a fost sanctionatã cu suma de 100.000 de lei deoarece, în urma anchetei am descoperit cã nu avea actele complete si nu a anuntat incidentul, noi sesizându-ne din altã parte. Este vorba despre o societate care valorifica praful de cãrbune, adicã îl lua de la CNH si îl revindea dupã ce îl trata”, a  declarat comisarul sef  Moldovan.

De mentionat cã firma care a poluat nu apartine de Compania Nationalã a Huilei si este o  firmã privatã din Resita care se numeste LCC Compania Cãrbunelui.

ªi responsabilii cu protectia mediului din cadrul CNH Petrosani a confirmat faptul cã poluarea apãrutã pe râul Jiu nu a avut nicio legãturã cu Compania Nationalã a Huilei ori cu vreo subunitate ce apartine de aceasta.

Potrivit comisarilor Gãrzii de Mediu Hunedoara poluarea de la sfârsitul sãptãmânii înregistratã pe râul Jiu nu a afectat fauna decât într-o micã proportie. “ Fauna a fost putin afectatã, au murit doar câtiva pesti deoarece a fost vorba doar despre o undã”, a explicat Moldovan.

Marius MITRACHE