„Cea mai impresionantã notã pe care eu am dat-o venind aici este faptul cã nu meritã sã dãm bani sã ajungem nici în Austria si nici în Elvetia! Pentru cã locurile astea sunt muult, muuult mai frumoase! Si n-avem altceva de fãcut decât sã comunicãm asta la toatã lumea, ca sã ne vedem cu totii aici!” – Mike Godoroja, despre Panorama Blues Festival

Panorama Blues, festivalul din creierii muntilor, a ajuns la cea de-a V-a editie a pregãtit douã seri de concerte la marginea comunei Ghelari, din judetul Hunedoara. Nume cu greutate din blues-ul autohton vor concerta în 4 si 5 august, în Muntii Poiana Ruscã, pe o culme încadratã la orizont de crestele muntilor Sureanu, Parâng, Retezat si Tarcu. Potrivit organizatorilor, festivalul promoveazã conceptul „made în România”, asa cã toti artisii care vor urca pe scenã sunt autohtoni.  De altfel, în cei 5 ani de festival, o mare parte din elita de blues, jazz, rockabilly si country a României a concertat aici. Editia actualã va fi deschisã de George Baicea, singurul chitarist român ales sã cânte în deschiderea  concertului lui Steve Vai, în 2010, la Bucuresti. Împreunã cu trupã sã, artistul abordeazã un gen blues-rock, cu influente din Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Albert Collins, Mike Stern, Frank Zappa sau Mãrcus Miller. Seara va continua cu pariul lui Mike Godoroja, trupa Dusty Ride, cea care a câstigat selectia organizatã în acest an pentru desemnarea trupei de debut care va concerta aici. Iar trecerea spre ziua de sâmbãtã se va face printr-un tribut adus celebrei Beth Hart, de cãtre Ana Maria si trupa Cloud No.9. Ziua de sâmbãtã va începe cu un show în memoria lui Corneliu Stroe, adus chiar de cãtre fiica sa, Roxana, împreunã cu trupa ei, Foxy Lady (nume inspirat din piesã omonimã a lui Jimmy Hendrix). Alãturi de ei, vor mai urca pe scenã Liviu Marculescu, Elena Gatcin si Marcian Petrescu, cotat în prezent drept cel mai bun muzicutist de blues din România, cu un sunet si o prezentã scenicã de nivel european. Festivalul se va încheia cu show-ul „Diavolul si Robert Johnson”, pus la cale de Mike Godoroja si invitatul special, actorul Eugen Cristea, împreunã cu trupa Blue Spirit. Cei doi protagonisti vor transpune scenic povestea legendarului creator de blues Robert Johnson, înscris în panteonul Rock and Roll Hall of Fame în categoria „Influente timpurii” si clasificat de revista Rolling Stones pe locul cinci în topul celor mai importanti chitaristi ai tuturor timpurilor. În jurul artistului care a trãit doar 27 de ani, s-a creat un mit care spune cã Johnson si-ar fi vândut sufletul diavolului pentru a primi talentul de a cânta blues. Gazdele evenimentului vor fi Mike Godoroja si Florian Lungu, iar biletul pentru o zi de festival va costa 30 de lei. În acest pret sunt incluse si locul de campare, loc de parcare si intrare la piscina de pe domeniul pe care se va desfãsura evenimentul.

Localitatea Ghelari este situatã la 18 km de Hunedoara, în Tinutul Pãdurenilor. Din Timisoara si Cluj se ajunge aici în aproximativ 2h 45min, din Arad, în 3 ore, din Resita, în 2h 20 min, Din Sibiu, în 1h 45 min, din Oradea, în 3h 45 min, iar din Bucuresti – în 5 ore si jumãtate.