S-au încheiat înscrierile în concursul Festivalul Ursul din Carpati, editia I – Straja, Lupeni. Pentru o primã editie a unui concurs numãrul participantilor este impresionant – peste 100 de evolutii însemnând 200 de persoane. Organizatorii Cãtãlin Tugulea si Emil Pãrãu vor acorda premii importante, vor pregãti seri distractive, iar oferta pentru relaxare si divertisment este foarte tentantã. Din juriul Festivalului vor face parte Robert Târnãveanu si maestrul Gheorghe Cîltea, pe lângã profesorii care au modelat talente ce au devenit nume sonore ale muzicii si dansului.

Statiunea Straja, Lupeni, va fi animatã timp de trei zile de sute de oameni, cu ocazia desfãsurãrii concursului national Festivalul Ursul din Carpati, editia I. Oamenii de afaceri Cãtãlin Tugulea – Hotel Rustic Petrosani si Emil Pãrãru – ComeximR Lupeni organizeazã manifestarea  la care s-au înscris peste 100 de  ”evolutii”, ceea ce înseamnã circa 200 de persoane – solisti de muzicã popularã, usoarã ansambluri si trupe de dans.

Festivalul se va desfãsura în perioada 11-13 august, iar rezervãrile pentru cazare si masã au curs în paralel cu înscrierile. Pentru o primã editie, evenimentul se anuntã de o amploare neasteptatã, participantii fiind atrasi de locul desfãsurãrii si de conditiile de agrement oferite, dar si de premiile puse ”în joc”. Pe lângã cupe, medalii, diplome, pachete consistente, organizatorii vor oferi  laureatilor celor sase sectiuni ale Festivalului Ursul din Carpati sase vacante în plin sezon de schi în statiunea Straja, plus alte premii surprizã.

Pe parcursul celor trei zile de concurs, plus gala laureatilor, concurentii, însotitorii acestora si spectatorii se pot înscrie la excursii pentru Pestera Bolii, unde vor fi transportati cu autobuze, vizitarea Schitului Straja, parcul de aventurã este deschis, pot face cunostintã cu mascota Festivalului – ursul Baloo, pot face drumetii pe trasee montane însotiti de o cãlãuzã, vizitã la o stânã etc. Având în vedere cã nu existã limitã de vârstã, dupã evolutia pe scenã, participantii îsi pot alege cum îsi vor petrece timpul dupã gust si putintã.

”Vom da drumul la telegondolã pentru a urca în Straja, de vineri dimineata, pentru cei ce nu urcã pânã în parcare cu masinile, iar pe lângã ceea ce v-am spus cã vom pune la dispozitie pentru relaxare si divertisment, sâmbãtã vom face si un foc de tabãrã. Le urez succes concurentilor!” – a declarat Emil Pãrãu.

”Suntem pe ultima sutã de metri cu organizarea si probabil vor mai fi si alte premii în concurs, dar si oferte de divertisment pentru cei care vor participa, si mã refer si la concurenti si la spectatori. Impresionant este numãrul mare de înscrisi din toatã tara pentru o primã editie a unui festival – circa 120 la toate cele sase sectiuni. Ne strãduim ca totul sã decurgã ca la carte, iar concurentii si familiile lor sã revinã cu drag în Valea Jiului” – a precizat Cãtãlin Tugulea.

Din juriul Festivalului Ursul din Carpati, editia I vor face parte maestrul Gheorghe Cîltea, cunoscutul solist de muzicã popularã Robert Târnãveanu, pe lângã profesorii care au modelat talente, cunoscute acum pe scena româneascã si internationalã.

Ileana Firtulescu