Toma Coconea provoacã atleti de renume la o întrecere cu telescaunul

Recent întors din Alpi, Toma Coconea le-a propus atletilor din România sã se ia la întrecere în Parâng. Si nu oricum, ci cu instalatia de transport pe cablu, care urcã, pânã în statiunea de munte de lângã Petrosani, în maxim 25 de minute. Totul se va întâmpla în septembrie, când Toma îi aduce în Valea Jiului pe cei mai renumiti alergãtori din România. „O sã fie în septembrie, cu sponsor Red Bull, cred cã pe 20 septembrie, deci peste douã luni. Va fi o întrecere cu telescaunul din Parâng. Cei mai buni atleti din România vin aici, pe bazã de invitatie. De jos de pe rampã, pânã sus pe rampã, cine va face mai putin de 25 de minute, cât face telescaunul. Este un proiect pe care acum o sã îl anunt prima datã si se pare cã îl concretizãm. Între 20 – 23 septembrie se va tine”, a spus Toma Coconea, atletul de talie mondialã, din Petrosani.

Toma ne promite un concurs inedit, la limitã, cum spune el, care nu o datã s-a luat la întrecere cu instalatia de transport pe cablu. Nu a bãtut-o de fiecare datã si vrea sã îi provoace pe toti cei care doresc sã se ia la întrecere pe traseul exceptional, cu rampe cu înclinatie mare, din statiunea de munte Parâng. „Am mai fãcut-o, dar e cam la limitã. Depinde de starea din ziua respectivã. Va fi cam la limitã si pentru mine si o sã fie interesant si pentru spectatori si pentru cei care participã, sau o sã filmeze. O sã fie în telescaun. Oprim telescaunul si, când dãm startul, pleacã si atletul, care trebuie sã ajungã înaintea scaunului. Va fi o cursã ineditã si frumoasã”, explicã Toma Coconea.  Toma a venit din Alpi, unde s-a clasat pe locul 11 mondial într-una dintre cele mai dure competitii de andurantã, iar proiectele sale nu se opresc deloc în acest punct. Primul start îl ia, deci, în septembrie, peste douã luni de zile, când ne asteaptã pe toti la statia de îmbarcare a telescaunului vechi din Parâng.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Toma Coconea provoacã atleti de renume la o întrecere cu telescaunul

  • 31 iulie 2017 la 21:57
    Permalink

    Performantele lui Tomi sunt de apreciat,in schimb utilitatea unui astfel de demers lasa mult de dorit.Ce motive are un om normal sa se intreaca cu un telescaun?Dar ma rog,fiecare cu parerea sa.Unii vad in asta cine stie ce mare realizare.Poate ar trebui sa ne concentram mai mult pe cum sa eradicam cancerul,poluarea,lipsa de cultura,cum sa reusim sa ne ajutam semenii aflati in nevoie.Ca si Avram Iancu,chiar daca finalizeaza povestea cu Dunarea,noua personal nu ne foloseste la nimic.Poate doar lui,mai gaseste un sponsor,mai face un ban,in rest o apa si un pamant.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.