În memoriam / AU TRECUT 6 ANI…

… de când profesorul Eugen Peterffy (nãscut pe 25 iunie 1936) a plecat dintre noi pe drumul fãrã întoarcere, la vârsta de 75 de ani.

Figurã reprezentativã a Clubului Sportiv Scolar Petrosani, Eugen Peterffy a fost un dascãl eminent, un bun coleg si om de echipã. A fost unul dintre acei oameni mereu cu gândul spre performantã, conducând destinele Clubului Sportiv Scolar – fosta Scoalã Sportivã – Petrosani, din 1972 pânã la pensionare, aducându-si un aport deosebit la dezvoltarea sportului.  A avut un aport principal la demararea si definitivarea cabanei Parâng (1720 m alt.), în perioada 1977-184, aici ridicându-se o bazã didacticã modernã, cu toate dotãrile necesare: sãli de clasã, de sport, cantinã, hotel, fiind  ridicatã în regie proprie, una dintre cele mai frumoase din tarã. La realizarea sa, are meritul deosebit de a fi fost artizanul unei mobilizãri exemplare a numerosi antrenori, sportivi, elevi, pãrinti care au fãcut voluntariat la toate nivelele de muncã. O serioasã implicare a avut-o si construirea teleschiului de 1000 m lungime de pe pârtia „B”, precum si construirea sãlii de jocuri sportive din anii ’80.

Acum, la 6 ani de la disparitia marelui pedagog si om de sport care a fost Eugen Peterffy, sã ne înclinãm încã odatã cu respect, piosenie si recunostintã.

GENU TUTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *