Lupeni: Nu strâng gunoiul, dar nici nu lasã pe altii

Containerele sunt pline, spatiile dintre blocuri umplute la refuz cu deseuri, iar în unele zone gunoiul nu a fost ridicat de luni bune. Asta se întâmplã la Lupeni, unde firma care are contract pe salubritate nici nu se dã plecatã.

În aceste zile, primarul Lucian Resmeritã a avut o nouã rundã de întâlniri cu reprezentantii acestei societãti, în speranta cã îi determinã sã îsi facã treabã. Ce invocã ei? O spune chiar cel care nu mai stie cum sã procedeze si cum sã le explice oamenilor din Lupeni, cã, în plinã varã,  gunoiul nu poate fi ridicat.  „Nu am crezut cã este atât de greu cu acesti oameni. Deja, de 3 sãptãmâni, de  când sunt primar, spun sincer, nu îi mai suport. Ei nu vãd realitatea din Lupeni. Acum este un dezastru total în Lupeni. Ei nu au mai fãcut curãtenie de o bucatã mare de vreme. Eu nu i-am mai plãtit de douã luni de zile deloc, deoarece nu au fãcut circuitul, cã nu si-au îndeplinit cerintele contractuale si este o situatie  foarte grea”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Oamenii din Lupeni sunt exasperati de mizeria din oras si de faptul cã gunoiul nu este ridicat la timp. Stã cu sãptãmânile, la temperaturi mari, iar în unele locuri nu a fost luat de luni bune, pe motiv cã firma care a câstigat licitatia nu are masini care sã poatã ajunge în acele locuri. Unul astfel de loc este în Cartierul Bãrbãteni si acolo cei de la firma de salubritate spun cã nu au masinã sã treacã pe  sub tevile de termoficare. În plus, firma de salubritate invocã motive puerile.

„Motive de procedurã invocã, vezi doamne! Ei spun cã eu trebuie îmi duc acasã numai gunoiul din cos si, dacã copilul aruncã 5 firimituri de pâine pe lângã si un sâmbure de la o caisã, nu le duce. Duce numai ce îi în pubele. Asta, desi în contract scrie cã are de dus 700 t din municipiul Lupeni si trebuie colectat de peste tot. Iar ei, la casele din Lupeni, nu au ridicat niciodatã gunoiul de o jumãtate de an. Tot noi cu oamenii putini pe care îi avem la primãrie”, a mai spus primarul din Lupeni. Primarul crede cã doar rezilierea contractului de salubritate îl poate ajuta sã readucã în Lupeni curãtenia. Totusi, sunt proceduri contractuale care l-au împiedicat pânã acum sã renunte la societatea care a câstigat contractul si încã sunt probleme gestionate cu greu.

Diana Mitrache

4 comentarii la „Lupeni: Nu strâng gunoiul, dar nici nu lasã pe altii

 • 28 iulie 2017 la 09:12
  Permalink

  ce i primare deja te vaiti ca un copil de gradinita? intreaba l pe tatatau ce si cum doar e mare specialist in administratie

  Răspunde
 • 28 iulie 2017 la 18:04
  Permalink

  Copilasul plange. Continuitatea este de vina. Taticutul si fratiorul, impreuna cu functionarii lor favorizati, au facut caietul de sarcini si contractul prost cu firma ce ridica gunoiul. Asta este continuitatea primita de la fratiorul tau si tu plangi ca un copilas? Sau e buna doar spaga de la hategan si de la panselute si banii lui ghiuri excavator si cand sunt probleme incepi sa plangi? Copilas, pe tine te—au pus doar sa faci spectacole si circ?

  Răspunde
 • 28 iulie 2017 la 23:37
  Permalink

  Asa considera famiglia ca trebuie sa traiasca iobagii pe feuda lupeni in mizerie, la propriu.

  Răspunde
 • 29 iulie 2017 la 08:17
  Permalink

  D-le primar cand o sa duceti gunoiul din curte de la Milu Parau ca nu mai putem iesii din casa din cauza mirosului.Iar d-tra stimate semnatar al articolului ati putea face o plimbare in Barbateni unde depoziteaza gunoiul sa vedeti ce miros este acolo si poate sesizati si garda de mediu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.