Munca nu s-a inventat la Lupeni. Primarul nu gãseste 10 muncitori

Se cautã 10 oameni care sã munceascã pe minim 1.000 de lei la Lupeni si primarul spune cã nu gãseste pe nimeni sã vrea. Are nevoie de oameni, cu care sã lucreze la spatiile verzi si pe care sã îi foloseascã în diverse munci edilitare, însã, desi termenul de depunere al dosarelor expirã azi (27 iulie 2017), nu sunt doritori mai deloc.

„Invit cetãtenii din Lupeni si îi rog, pânã la urmã, sã vinã cã facem 10 angajãri de muncitor necalificat. Avem termen ziua de joi, ultimul termen. Îi rog sã vinã si sã îsi depunã dosarele, deoarece, din 10 posturi, avem doar 4 dosare depuse în acest moment”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Noul edil spune cã nu îsi explicã dezinteresul oamenilor, mai ales cã toti i-au zis, încã din campania electoralã, cã este musai sã facã locuri de muncã.

„Îi auzeam în campania electoralã, tot timpul, cã cea mai mare problemã a noastrã este legatã de lipsa locurilor de muncã. Acum le oferim locuri de muncã, pentru muncitor necalificat,  cu un salariu de pana la 2.100 de lei. Nu cred cã este mic salariul. Nu înteleg ce se întâmplã”, mai adaugã Lucian Resmeritã.

Dacã îi întrebãm pe oamenii din Lupeni, toti spun cã vor locuri de muncã si asta contravine total cu ceea ce se întâmplã de fapt, mai ales cã, recent, firma care lucreazã la canalizarea din statiunea Straja a cãutat sã angajeze alti 10 muncitori necalificati si nu a gãsit.

„Orasul acesta ar trebui sã arate mai bine. Primarul ar trebui, în primul rând, sã colaboreze cu factorii economic pentru crearea unor alternative la locurile de muncã, tinând cont cã mineritul nu mai poate cuprinde pe toatã lumea si, efectiv de la ponderea de 60%, a ajuns în declin”, ne-a spus unul dintre cei care l-au votat pe Lucian Resmeritã la ultimele alegeri. „Vrem sã aibã toti oamenii locuri de muncã. Orasul îl vrem mai frumos si curat, ce altceva sã mai vrem?”, a adãugat un alt om, care a venit la scrutinul în urma cãruia Lucian Resmeritã a fost desemnat primar la Lupeni. „Am votat pentru continuare, un oras frumos, locuri de muncã la tineri. Primarul, cum ajunge pe post, ar trebui sã îsi intre în atributiuni si sã aducã locuri de muncã”, a spus un altul. Primarul Lucian Resmeritã le cere oamenilor sã caute sã îsi depunã dosarele pentru a munci, deoarece salariile sunt atractive, însã, nu neagã cã va lua la verificat si dosarele de ajutor social. Asta, pentru cã multi se dau bolnavi.

„Noi, în municipiul Lupeni, în acest moment, avem 127 de dosare de ajutor social. Dintre acestia, un procent destul de mare sunt doamne ce au copii în întretinere si nu trebuie sã facã ore în folosul comunitãtii. Mai existã si medici care le dau scutiri, prin care îi scuteste. Vom face  în asa fel încât sã luãm legãtura si cu medicii de familie ai lor sã ne informãm dacã sunt cu adevãrat bolnavi.  Cã poate îi ajutãm, dar dacã nu, hai sã îi punem la muncã!”, a conchis edilul din Lupeni, care recunoaste cã nu are pe cine sã punã la mãturã si lopatã. Noi am gãsit o singurã femeie care a venit sã îsi depunã dosarul cu sotul sãu, însã, acesta a spus cã îi cautã ei un job, deoarece el nu are calificãri. Asta, în conditiile în care primãria scoate la concurs 10 posturi de muncitor necalificat.

Diana Mitrache

3 comentarii la „Munca nu s-a inventat la Lupeni. Primarul nu gãseste 10 muncitori

 • 26 iulie 2017 la 18:07
  Permalink

  Sa ia lingaii care l-au votat si sa-i puna la treaba ca in campanie asta le-a spus: votati-ma ca va dau locuri de munca!! Iar cu medicii care ii scutesc de munca pe cei cu ajutor social ar trebui sa-i puna sa aranjeje ei spetiile verzi! Pai nu? La spatii verzi nu trebuiesc pile ca la alte locuri de munca,oare de ce ? Se gasesc solutii daca vrea!

  Răspunde
 • 26 iulie 2017 la 20:15
  Permalink

  1. Fa o adunare cu toti asistatii social.Cine nu vrea , taie-i ajutorul social, asa cum se face si in alte primarii din tara. Publica-le si numele sa stim si noi contribuabilii cine-s cei la care le platim ajutor social, sunt sanatosi dar nu vor sa munceasca… sunt bani publici , asa ca nu e un secret cine primeste 2. Cei cu scutiri medicale, chematii medicii care le dau scutiri si avertizati-i ca ii veti urmari pe cei cu scutire medicala si vor fi filmati daca muncesc la negru undeva sau merg dupa fier sau fructe de padure si daca sunt prinsi li se va deschide dosar penal lor si plangere penala doctorilor respectivi.Doar cu aplicarea legii se face ordine.

  Răspunde
 • 27 iulie 2017 la 22:30
  Permalink

  Tot vad , citesc , si ma minunez , de cat de buni sant unii de gura , in satucul acesta , care se cheama lupeni . Pai stimabililor , cine credeti voi ca merge sa lucreze ca angajat la primarie la lupeni pe un salariu de 700 de lei , bani in mana ? Santeti nebuni ? Voi ati merge pe acesti bani sa lucrati , o luna de zile ? Sa vii cu supliment de acasa , sa iti cumperi manusi din banii tai si chiar sa iti aduci scule de acasa , ca primaria din catunul lupeni nu are bani sa iti cumpere nici macar sculele de care ai nevoie , sapa , lopata, grebla e.t.c.
  Asistatii aia sociali de care te legi asa de tare mai Gigi , sa stii ca au si ei demnitate si nu vor sa lucreze pe de gratis pentru ca tu nu esti in stare nici macar sa-ti pui gunoiul unde trebuie , adica in pubela de gunoi , si il arunci pe unde apuci . Intai da tu dovada de OM , civilizat si apoi cere si altora sa fie ca si tine . Iar cat despre taierea ajutorului social sa stii ca nu ai dreptate . Ia citeste legile putin si vezi ce cuprind acestea . Ca cetatean liber am dreptul sa aleg daca sa prestez o munca sub nivelul meu sau nu . Nimeni nu poate fi obligat sa faca o munca in mod fortat . Daca am obliga pe oameni sa munceasca in mod fortat , nu am mai avea democratie . Semneaza tu o petitie prin care sa declari ca renunti de buna voie la libertatea pe care ti-o da democratia si atunci vei vedea . Dar cum tu esti unul singur , nu prea conteaza ce vrei tu . Primarul are ceva minte , sa nu apeleze la astfel de scheme pe care tu i le transmiti atat de inversunat .
  CALMEAZATE

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.