Iustinian Ivanciuc, agentul care îl acuzã pe superiorul sãu, seful Politiei Lupeni, Romeo Amurãritei, cã l-ar fi bãtut chiar în sediul institutiei unde lucra, nu vrea sã se mai întoarcã orasul sãu.

El spune cã îi este fricã sã se întoarcã în Lupeni din cauza lui Amurãritei si a politistului Cornel Bolosin. Deocamdatã, Ivanciuc, care a si fost demis din Politie, se aflã încã internat la Spital de Urgentã din Petrosani pe sectia de Neurochirurgie acuzând încã dureri la fatã si la mânã. “Sunt foarte rãu pe toate nivelele, începând de la cel psihic, pentru cã eu nu mai am ce sã caut în Lupeni din cauza lui Romeo Amurãritei si a lui Cornel Bolosin. Eu asa mã simt, desi nu am primit deloc amenintãri. Dacã ei si-au permis sã mã loveascã si sã mã tâlhãreascã în sediul Politiei, ce credeti cã as putea sã pãtesc dacã trec pe lângã Politie în civil?!”, a declarat Iustinian Ivanciuc.  De altfel, fostul agent de Ordine Publicã mai precizeazã cã se va muta din Lupeni. “Tatãl meu îmi cautã acum o garsonierã cu chirie în Petrosani sau Petrila unde sã stau. Poate voi apela chiar la Universitatea Petrosani, unde sunt student, pentru un loc în cãmin. Nu mai vreau sã dau ochii de acel semn cu Bun venit în Lupeni, pentru cã am oroare”, a mai spus fostul politist.  De asemenea, el a fãcut o adreesã vineri cãtre conducerea Spitalului de Urgentã Petrosani în care solicita ca niciun politist din Lupeni sã nu intre în incinta institutiei, mai ales dacã spune cã îl cautã. Motivul este acelasi, respectiv cã se simte amenintat si cã îi este fricã de ceea ce ar putea pãti.

Altercatia în urma cãreia fostul agent de la Lupeni a ajuns la spital a avut loc luni seara, în data de 23 iulie, în sediul Politiei, chiar la intrarea în turã a acestuia. Iustinian Ivanciuc sustine cã a fost bãtut de superiorul sãu, comisarul Romeo Amurãritei, seful Politiei din localitate, pentru cã nu a vrut sã-i dea o insigna care-l legitimeazã ca politist. Dupã cum chiar fostul angajat a povestit, Amurãritei ar fi vrut sã i-o smulgã cu forta dupã ce subordonatul sãu a fost sanctionat de comisia de disciplinã din cadrul IPJ Hunedoara, ajungându-se pânã la destituirea din Politie la data de 19 iulie.

De-a lungul sãptãmâni trecute s-a încercat obtinerea unui punct de vedere oficial din partea celui acuzat, Romeo Amurãritei, seful Politiei Lupeni, însã acest lucru nu s-a putut realiza.

Luiza Andronache