Un porc mistret a spart douã geamuri si a intrat într-un bar din Petrosani în noaptea de sâmbãtã spre duminicã. Povestea pare desprinsã din filmele SF, iar proprietarul spune cã aproape nimeni nu l-a crezut atunci când a sunat la 112.

Un porc mistret a ajuns în oras, cel mai probabil dupã ce a fost hãituit de câinii vagabonzi. Animalul, speriat si alergat de comunitarii din Petrosani s-a refugiat într-un bar aflat în plin centrul municipiului Petrosani. Proprietarul localului spune cã nu i-a venit sã creadã când l-au sunat oamenii de la pazã. „M-a sunat bãiatul care pãzeste aici terasele din centrul orasului. Am venit imediat si alarma era pornitã. Atunci am constatat cã douã geamuri erau sparte si era sânge peste tot. Era 4,00 dimineatã si când am sunat la 112, abia dacã m-au crezut oamenii, poate spuneau cã sunt lovit la scufie, pentru cã asa ceva nu s-a mai pomenit aici”, spune proprietarul barului, Ionel Serafimescu.

Mistretul a ajuns în oras, dupã ce, cel mai probabil a coborât spre satele de la poalele Parângului si, când a fost zãrit de câini, acesta a intrat în panicã si a coborât în fugã spre oras. Properietarul barului spune cã a gãsit sânge peste tot si povesteste care a fost traseul animalului. „A venit de undeva de pe drumul spre Parâng, a urcat pe scãrile unui bar non stop, apoi a fugit spre barul meu. Aici a spart un geam gros de 6 mm, apoi a intrat pânã în zona bãilor, unde era plin de sânge si apoi a spart un alt geam. Un vecin care auzise alarma de la bar, a iesit în balcon si spune cã a vãzut ceva mare si negru, care când a spart al doilea geam a coborât spre zona cãii ferate, spre colonie, sau spre Jiu”, mai povesteste Serafimescu.

Nimeni nu îsi explicã cum a fost posibil ca un animal sãlbatic sã ajungã în oras, iar medicii veterinari spun cã, cel mai probabil, dacã animalul mai trãieste s-a refugiat într-un loc sigur si nu atacã oamenii.

„Cu sigurantã a ajuns în oras, din lipsa hranei din pãdure. Acum s-a refugiat într-un loc sigur si e exclus sã fie un pericol pentru oameni. Asa se explicã si cum de a intrat în barul care era gol noaptea, doar pentru a se refugia”, sustine dr. Octavian Popescu, medic veterinar, sef DSVSA Petrosani.

Astfel de incidente nu sunt singulare, însã,în ultimii ani, este pentru prima datã când un animal sãlbatic ajunge în centrul orasului. Au mai fost situatii când lupi sau mistreti au ajuns în zonele de case, dar nu chiar în centrul orasului.

Diana Mitrache