Anchetã în cazul accidentului suferit de tânãrul care a cãzut din tirolianã

Nicolae Opris, consilier al primarului localitãtii Uricani, a suferit un accident grav în zona barajului Valea de Pesti, dupã ce a cãzut din tirolianã de la o înãltime de circa cinci metri si s-a lovit de stânci. Instalatia era amplasatã în zona barajului si nu era destinatã publicului, astfel cã nu se cunoaste dacã respecta toate conditiile de sigurantã. Totodatã, tiroliana era folositã pentru distractie de un grup restrâns, inclusiv de tânãrul de 33 de ani.

Opris s-ar fi zdrobit de stânci în urma unei curse si apoi a cãzut inconstient în lacul de acumulare. A fost scos de cãtre prieteni si preluat de cãtre un echipaj SMURD în stare de comã. Initial a fost dus la UPU Lupeni ca mai apoi sã fie transferat cãtre Petrosani unde se aflã internat pe sectia de ATI. Medicii Spitalului  de Urgentã Petrosani au precizat ieri cã starea consilierului primarului este în continuare extrem de gravã.  Familia tânãrului fãcuse demersurile  pentru a-l putea  transfera cu o ambulantã aerianã cãtre o clinicã  de specialitate din Bucuresti.

”Starea lui este un pic mai bunã însã în continuare este în situatie criticã. Rudele vor sã-l ducã la un spital din Bucuresti, sã aibã sanse mai mari, dar se pune problema dacã poate fi transportabil. Accidentul s-a întâmplat din cauzã cã s-a dat cu o tirolianã. El era cu Sanda Sorin (n.r. salvamontist) si încã doi, au improvizat o tirolianã si-si dãdeau drumul în apã, acolo în barajul de la Valea de Pesti.  N-ar fi trebuit sã se dea el, fãrã cascã si fãrã sigurantã. Ei sunt salvamontisti, stiau riscurile, dar adevãrul adevãrat îl stiu ei si bunul Dumnezeu. Si dacã nu era hamul acela de sigurantã, mãcar o cascã de-i puneau, pentru cã la cap este cel mai rãu. O mânã se reparã, un picior, dar la cap e mai greu. Suntem  îngrijorati, încercãm sã ajutãm si noi cum putem”, ne-a declarat, ieri, primarul localitãtii Uricani, Dãnut Buhãescu. Accidentul este  investigat de politisti si procurori si a fost deschis un dosar de  cercetare penalã pentru vãtãmare din culpã.

Maximilian Gânju
Foto Facebook

Advertisements

Un comentariu la „Anchetã în cazul accidentului suferit de tânãrul care a cãzut din tirolianã

  • 23 iulie 2017 la 09:57
    Permalink

    Olteanu o fi el salvamontist dar se vede cat de bun este cu adevarat,nu ai voie sa ai astfel de incidente.Desigur,accidente se intampla dar in genere nu in preajma oamenilor care se presupune ca sunt pregatiti.

Comentariile sunt închise.