Soarta gunoaielor din judetul Hunedoara a fost transatã la Curtea de Apel Alba Iulia. Licitatia organizatã de Consiliul Judetean Hunedoara a fost contestatã de mai multe societãti, iar Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a anulat procedura.

Astfel, dosarul a ajuns pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia, unde CJH încerca sã mentinã contractul încheiat cu Supercom. “Respinge plângerea formulatã de petenta UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALÃ JUDETUL HUNEDOARA, în dosarul conex nr. 481/57/2017, în contradictoriu cu intimatele SC GIREXIM UNIVERSAL SA si SC SUPERCOM SA, împotriva deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor nr. 1358/C3/1473/ 08.06.2017. Obligã petentele sã plãteascã intimatei SC GIREXIM UNIVERSAL SA suma de 1190 lei reprezentând cheltuieli de judecatã. Definitivã. Pronuntatã în sedinta publicã din 17.07.2017”,  aratã solutia instantei de la Curtea de Apel Alba Iulia. În al doilea dosar, cele douã societãti au actionat în instantã Consiliul Judetean Hunedoara. “Respinge plângerea formulatã de petenta SC SUPERCOM SA în contradictoriu cu intimatele SC GIREXIM UNIVERSAL SA, UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALÃ JUDETUL HUNEDOARA, împotriva deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor nr. 1358/C3/1473/08.06.2017”, aratã aceeasi sentintã.

Blocati de contestatii, la începutul lunii aprilie, oficialii Consiliul Judetean Hunedoara au decis sã atribuie, pe o perioadã de timp limitatã  contractul privind „Servicii de operare si administrare a Centrului de Management Integrat al Deseurilor Bârcea Mare, judetul Hunedoara”. Societatea bucuresteanã Supercom a fost desemnatã ca fiind câstigãtoare, iar aceasta si-a adjudecat contractul în sumã de 23.485.046,05. Girexim a “solicitat Consiliului anularea actului prin care oferta societãtii Supercom SA a fost declaratã câstigãtoare si refacerea rezultatului procedurii”. La acel moment, CNSC a admis contestatia formulatã de societate.

“Admite, în parte, contestatia SC GIREXIM UNIVERSAL SA formulatã în contradictoriu cu UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALÃ JUDETUL HUNEDOARA, în procedura negociere fãrã publicarea unui anunt de participare, organizatã în vederea atribuirii contractului de achizitie publicã având ca obiect „Servicii de operare si administrare a Centrului de Management Integrat al Deseurilor Barcea Mare, judetul Hunedoara”, si dispune anularea rezultatului procedurii, privitor la desemnarea ofertei câstigãtoare, asa cum a fost consemnat în raportul procedurii nr. 5260 din 21.04.2017 si în adresa nr. 5262/21.04.2017, precum si a rãspunsului la notificarea prealabilã (ca acte subsecvente primului). Obligã autoritatea contractantã la evaluarea completã a ofertei desemnate câstigãtoare, apartinând SC SUPERCOM SA, în maxim 15 zile de la primirea deciziei. Respinge cererile din contestatie privind anularea procesului-verbal al sedintei de deschidere a ofertei si a procesului-verbal de negociere a ofertei SC SUPERCOM SA, ca nefondate. Respinge cererile pe cale de exceptie formulate de contestatoare în raport cu cererea de interventie a SC SUPERCOM SA, ca nefondate”.

Monika BACIU