Din cea mai sãracã localitate din Valea Jiului si prima care a fost pe punctul de a da faliment cu totul în perioada de vârf a recesiunii, Aninoasa ar putea deveni în viitor locul de tihnã si distractie al bogãtasilor Europei. 

Cum s-ar putea schimba atât de radical imaginea unui oras?! Ei bine, foarte simplu si tot la initiativa unor oameni bogati din afara tãrii.  Primarul Nicolae Dunca spune cã a fost contactat de nenumãrate ori de niste austrieci care vor sã înfiinteze aici un parc de vânãtoare pentru strãini.

“M-au sunat de vreo patru ori niste austrieci care vor sã vinã aici la noi, pentru cã sunt interesati de Hotelul Gambrinus si de tot ceea ce înseamnã pãduri din jur, bineînteles, fãrã a intra în parcul national. Terenul vor sã-l îngrãdeascã si sã-l populeze  cu cerbi, mistreti, cãprioare sau ursi, apoi sã construiascã niste cabane de vânãtoare în zona alpinã, undeva la cota 1500, unde sã aducã turisti strãini la vânãtoare ”, ne-a declarat Nicolae Dunca, primarul Orasului Aninoasa.   De altfel, edilul a mai precizat cã oferta i-ar conveni de minune si cã s-a arãtat cu totul deschis la negocieri. Conform primelor estimãri, aici se vorbeste de o investitie extrem de mare, poate cea mai mare de la Aninoasa din ultimi 20 de ani, între 50 si 100 de milioane de euro. Turistii strãini care ar urma sã vinã la vânãtoare la Aninoasa ar fi cu predilectie din Austria si Germania.

Luiza Andronache