Lucrãrile la drumul spre Parâng nu pot începe din cauza contestatiilor

Consiliul Judetean Hunedoara mai primeste o loviturã. Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a dat câstig de cauzã firmelor care au contestat licitatia pentru modernizarea drumului spre Parâng.

Licitatia organizatã de Consiliul Judetean Hunedoara a fost contestatã, iar aceasta încã nu a fost solutionatã. În acest sens este greu de spus dacã lucrãrile vor demara în cursul acestui an, având în vedere cã este sfârsitul lunii iulie.  “Am propus spre finantare prin PNDL modernizarea DJ 709F: DN 7A – Masivul Parâng. Suntem la faza de licitatie a firmei constructoare. Asteptãm solutionarea contestatiilor pentru a putea trece la etapa de atribuire a contractului de executie a lucrãrii”, aratã raportul CJH.  Mai multe societãti au contestat licitatia organizatã de CJ Hunedoara, motivele fiind diverse.  “SC DRUPO SRL, (…) a solicitat revocarea deciziei prin care oferta asocierii SC MANO SPRINT SRL & SC TRANS CONSTRUCT IMPORT-EXPORT SRL a fost declaratã admisibilã si câstigãtoare, a deciziei prin care oferta SC VIVA CONSTRUCT SRL a fost declaratã admisibilã, revocarea, în parte, a raportului procedurii în ceea ce priveste declararea ofertei asocierii SC MANO SPRINT SRL & SC TRANS CONSTRUCT IMPORTEXPORT SRL admisibilã si câstigãtoare si oferta SC VIVA CONSTRUCT SRL admisibilã, precum si a oricãrui act subsecvent acestei decizii si continuarea procedurii prin reevaluarea ofertelor admisibile. Prin contestatia nr. 346/31.03.2017, înregistratã la Consiliu cu nr. 11743/03.04.2017, depusã de SC VIVA CONSTRUCT SRL (…) în cadrul aceleiasi proceduri simplificate – într-o singurã etapã, online, organizatã de UAT JUDETUL HUNEDOARA, contestatoarea a solicitat anularea adresei nr. 3769/20.03.2017 privind comunicarea rezultatului procedurii, a raportului procedurii si a tuturor actelor subsecvente, reevaluarea ofertei depusã de asocierea SC MANO SPRINT SRL & SC TRANS CONSTRUCT IMPORT-EXPORT SRL si obligarea autoritãtii contractante la emiterea unui nou raport de atribuire”, aratã documentele de la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor.

CNSC a admis contestatiile depuse si a anulat raportul procedurii.  “În temeiul art. 26 alin. (2) si (5) din Legea nr. 101/2016, pentru considerentele evocate în motivarea prezentei, admite contestatiile  formulate de SC DRUPO SRL si VIVA CONSTRUCT SRL, în contradictoriu cu UAT JUDETUL HUNEDOARA, si anuleazã raportul procedurii nr. 3367/20.03.2017 si actele subsecvente acestuia. Obligã autoritatea contractantã la reevaluarea ofertei asocierii SC MANO SPRINT SRL & SC TRANS CONSTRUCT IMPORT-EXPORT SRL si VIVA CONSTRUCT SRL si stabilirea rezultatului  procedurii, în termen de 20 de zile de la primirea deciziei, cu respectarea celor din motivare, a documentatiei de atribuire si a dispozitiilor legale în materia achizitiilor publice”, aratã decizia CNSC.

În Parâng se ajunge acum cu douã instalatii de telescaun si lipsa parcãrilor este un impediment. În plus, dacã s-ar reusi reabilitarea arterei rutiere, atunci turistii ar putea sã urce pânã sus cu masinile chiar si pe timpul iernii. Drumul este în custodia Consiliului Judetean Hunedoara si a fost asfaltat pe o micã portiune, dar doar înainte de cabana Rusu.  Adrian David, pe vremea când era presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, în februarie 2016, sustinea cã a alocat 3 milioane de lei  doar pentru a începe procedura de licitatie.

Monika BACIU

Un comentariu la „Lucrãrile la drumul spre Parâng nu pot începe din cauza contestatiilor

  • 17 iulie 2017 la 20:22
    Permalink

    Nu sa vrut sa se asfalteze drumul judetean din Parang si au gasit un motiv , cum nu sa vrut sa se modernizeze drumul national spre Herculane , drumul DN 7A spre Transalpina , Gara Petrosani , …. desi valea jiului voteaza de 27 de ani cu PSD …..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.