2,299 milioane costã modernizarea gãrii Petrosani

Gara din Petrosani se aflã într-un stadiu avansat de degradare, dupã ce, de ani buni, aici nu s-au mai fãcut niciun fel de investitii la infrastructurã.  Clãdirea este aproape nefunctionalã, iar cãlãtorii nu au o salã de asteptare  adecvatã si nici toalete. Ministerul Transporturilor  promite cã va reabilita, din fonduri proprii clãdirea, însã mai dureazã. Deocamdatã se aflã la stadiul întocmirii  documentelor.

“Reparatie clãdire cãlãtori din statia CF Petrosani (proiectare+executie), valoarea proiectului este de 2,299 mil lei. Proiectul tehnic este în derulare. Documentatia tehnico-economicã s-a avizat în CTE SRCF si CTE CNCFR. S-a obtinut certificatul de urbanism. Pentru aceastã lucrare nu se solicitã Autorizatie de Construire. În data de 20.04.2017 s-a întrunit comisia de predare-primire amplasamente precum si comisia de stabilire la conditiilor de lucru în vederea elaborãrii prescriptiilor tehnice. Documentatia tehnicã a fost avizatã în CTE Regional”, aratã un document al Ministerului Transporturilor. Totodatã, ministerul de resort are în vedere si modernizarea peroanelor. “Reparatie peroane din statia CF Petrosani (proiectare+executie). Valoarea proiectului este de 396 mii lei. Lucrãri abia începute”, mai aratã actul.  Ani de zile s-a  judecat fostul consilier local, Viorel Pascu cu regionala CFR Timisoara pentru reabilitarea gãrii din Petrosani.

Monika BACIU

Advertisements

2 comentarii la „2,299 milioane costã modernizarea gãrii Petrosani

 • 16 iulie 2017 la 20:45
  Permalink

  Gara Petrosani si drumurile spre Herculane , DN 7A spre Transalpina , drumul judetean din Parang , ……… au cunoscut si vor cunoaste multe amanari si motive pentru a nu se moderniza . Valea jiului a votat tot timpul cu PSD si degeaba …………..

 • 17 iulie 2017 la 07:58
  Permalink

  Salutare fraierilor,
  Sa incepem cu inceputul. Vad unul, un dobitoc cu numele Valea Jiului care posteaza de cate ori il apuca nebunia si acuza PSD pentru orice. Bai amploiatule toti sunt o apa si un pamant de la PSD la PNL si de la Basescu la Iohannis…ceea ce este foarte bine pentru ca numai asa traieste si gura lui Nic Fisic.
  Alo, alo domn director de la Regionala CFR Timisoara vin azi pe la matale, aduc un vischi vechi asa cum iti place lu’ matale…vin sa discutam cum rezolvam sa faca Nic Fisic peroanele…punem acolo niste pamant care tine pana la prima ploaie sa le luam ochii la prosti dupa care facem banii bara/bara si mergem sa jucam table la Cannes. Hai ca pe la 12 sunt la Timisoara si vorbim.

Comentariile sunt închise.