Uricaniul intrã în reconstructie

Trei proiecte, unul de regenerare urbanã si alte douã de anvelopare a blocurilor  sunt finantate la Uricani, iar primarul Dãnut Buhãescu spune cã erau absolut necesare pentru oras.  Banii vin de la Uniunea Europeanã si vorbim despre aproximativ 4 milioane de euro.

Prima investitie vizeazã partea de intrare în oras, pe un proiect de regenerare urbanã. „Este vorba despre reabilitarea portiunii de pe faleza Jiului, acolo unde era o zonã acoperitã de claubaj, unde pe vremuri era o deltã, lângã Jiu. Acolo se face investitia. Toatã suprafata de teren de aproximativ 2 ha, inclusiv partea din fata blocului 13, în proportie de 90 %,  trebuie sã fie verde si un maxim de 10% avem partea de construit, unde vom face o alee, punem bãnci, stâlpi de iluminat si pergole”, a precizat Dãnut Buhãescu, primarul orasului Uricani, care a adãugat si cã, la acest proiect,  contributia primãriei la acest proiect este de 2 %. Alte 13 blocuri din oras urmeazã si ele sã fie anvelopate, cu bani de la Uniunea Europeanã.   „La blocuri, contributia din bugetul propriu este 40%. Iar la regenerare urbanã 2%, plus cheltuieli neeligibile”, a mai precizat edilul din Vestul Vãii Jiului.  Mai mult, Buhãescu spune cã mai pregãteste alte proiecte pe regenerarea urbanã si ele vizeazã sediul administrativ al fostei mine de la Valea de Brazi, care trebuie demolat, iar primarul se gândeste si la clãdirea în care lucreazã „Fostul sediu administrativ al minei Valea de Brazi este pe final aici. Încercãm demolarea clãdirii si acolo va fi primul loc de picnic din Uricani, amenajat de primãrie în baza acestui proiect, pe fonduri europene. Doar 1.300 mp. Se  lucreazã la reabilitarea celor douã clãdiri ale primãriei, tot pe eficientã energeticã, unde contributia va fi 2%”, afirmã primarul. Dãnut Buhãescu spune si cã are toatã încrederea cã va primi bani pe proiectele pe care le scrie, iar pe viitor pregãteste proiecte si pentru scolile, liceul si grãdinitele din oras.

Diana Mitrache

One thought on “Uricaniul intrã în reconstructie

  • 16 iulie 2017 at 20:35
    Permalink

    Buhaescule ai uitat sa pui la numar si florile ….. nu te mai lauda singur , dute la Bucuresti si cere acum introducerea in proectul de buget pentru 2018 inceperea lucrarilor la drumul spre Herculane .

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *