Fostã divizionarã „C” o perioadã destul de lungã în anii ’90, Minerul Uricani a pierdut enorm din turatie în ultimii ani. Plecarea unor jucãtori care formau coloana vertebralã a echipei în ultimii ani – Gabi Trestian, Anghelina, Irina, Cismasiu, etc. – lipsa de valoare a celor rãmasi , a dus la diminuarea evidentã a potentialului competitional al echipei.Într-o discutie purtatã zilele acestea cu presedintele clubului de la Uricani, iatã ce am aflat:

Reporter: Domnule Vasile Scurtu, ce se mai aude pe la echipa Minerul (singura cu acest nume care a mai rãmas în Valea Jiului) Uricani, care împlineste în acest an 70 de ani de existentã?

Vasile Scurtu: Ce sã fie? Vom ataca turul Ligii a IV-a Hunedoara cu un lot tânãr. Din vechea gardã nu a mai rãmas nimeni, doar Vaida, care la 37 de ani si e veteranul echipei.

Reporter: Ati avut un an slab. Cel mai slab…

Vasile Scurtu: … din toatã istoria echipei. Asa este, dar ce poti sã faci doar cu o echipã cu jucãtori sub 20 de ani? Poate cã acum, dacã apare aceastã relaxare fiscalã, primãria sã poatã aloca alte sume de bani, desi nu putem spune cã nu am fost ajutati pânã acum. Ne-ar trebui 2-3 jucãtori cu experientã dar cum sã-i motivezi? Noi nu avem bugetul Timisoarei, al Galatiului, nici mãcar al Petrosaniului!

Reporter: Asadar, perspective minime pentru performantã…

Vasile Scurtu: Sincer, da! Acum ne preocupã sã tinem la parametrii functionali baza de la stadion, sã avem un nucleu de 18-20 de jucãtori la echipa mare, astfel ca antrenorul Ioan Paiu sã poatã alcãtui un 11 cu care sã mentinem echipa într-o zonã mai sus  în clasament. Nu stiu încã nimic despre un posibil campionat cu douã serii, play-off  si play out, vom afla în curând. Cel mai important este cã ne dorim ca fotbalul la Uricani sã nu disparã si sã reusim sã atragem cât mai multi tineri din zona noastrã spre acest sport.

GENU TUTU