Se pregãtesc concedieri la CEH

Douã dintre unitãtile miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara vor concedia personal.  Este vorba despre minele Lupeni si Lonea, care îsi înceteazã activitatea treptat, asa cum s-a stabilit în planul de reorganizare al Complexului Energetic Hunedoara. Deja sindicatele au fost chemate la negocieri si, într-o primã fazã, au discutat doar despre posibilitatea ca oamenii sã plece din sistem, în acest fel.

„Am fost convocati de conducerea CEH pentru a demara consultãri în vederea concedierii colective la cele douã unitãti miniere care beneficiazã de ajutor de stat si care vor merge cu activitatea regresiv, respectiv, Lupeni si Lonea. A fost o primã întâlnire în care noi am primit niste informatii si trebuie parcursi o serie de pasi ca sã putem face concedierile si de aceea, întâlnirile au început destul de devreme”, a spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.  Cu sigurantã, fiecare angajat, când va fi disponibilizat, va pleca cu o sumã de bani, care deocamdatã nu a fost negociatã. „Avem în vedere acest lucru. Sumele sunt prinse în buget si sunt foarte apropiate de cele de la Societatea de Închideri de Mine”, a conchis sindicalistul Darius Câmpean.

Diana Mitrache

7 comentarii la „Se pregãtesc concedieri la CEH

 • 13 iulie 2017 la 19:21
  Permalink

  Alo CEH-ul,

  Bai astia de la CEH, bai baieti, domn Nica cand va vad ma minunez de prostia voastra, ma minunez atat de tare incat se sparg furtunele de presiune din subteran. Acum 2 luni ati facut 200 de angajari. De ce le-ati mai facut daca dupa 2 luni disponibilizati angajati? Sa nu-mi spui Nici Fisic daca nu sunteti dobitoci. 🙂

  Răspunde
 • 14 iulie 2017 la 09:27
  Permalink

  Dati plati compensatorii la oamenii care vor sa plece . Sau voi intentionati sa dati plati compenatorii numai la pilele voastre care au conditii de pensionare. Nu se poate asa ceva, e o chestie lipsita de bun simt si o batjocura sa dai plati compensatorii la cei care au conditii de pensionare, speram ca cineva sa se sesizeze asupra acestei nedreptati. Daca conducerea ar avea o gandire reala si economica nu ar accepta aceste tampenii, sa dai plati compensatorii la cei care indeplinesc comditii de pensionare sau sa mentii in sitem pensionabili si sa dai afara oameni care nu au conditii de pensionare, e de noaptea mintii asa ceva, adica o batjocura.

  Răspunde
  • 14 iulie 2017 la 18:14
   Permalink

   Da…te-ai prins ! Plati compensatorii pentru pensionari si pile. Corect.

   Răspunde
 • 14 iulie 2017 la 09:30
  Permalink

  Voi nu sunteti normali? Asta este un paradox , ai deficit de personal si faci angajari dupa 2-3 luni faci concedieri colective. Ati distrus mineritul si Valea Jiului, pacat…

  Răspunde
 • 14 iulie 2017 la 20:25
  Permalink

  nici o restructurare ceh nu poate incepe fara fosilele uitate de dumnezeu care au de mult conditii de pensie…stancu,jujan,baleia,hurez,gh emil,nica petre,buda,ciubotaru laba trista de la vulcan si alti nenorociti care sug din banii minerilor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.