Vacile maidaneze riscã abatorul

Numãrul vacilor maidaneze de la Lupeni a ajuns la 25 de exemplare si asta dupã ce sãrmanele animale au umblat, ani la rând, pe strãzile orasului.  Nu va mai fi la fel, pentru cã  primarul Lucian Resmeritã  are de gând sã le dea în custodie unei firme de specialitate, care mai apoi, dacã nu vor fi rãscumpãrate de proprietar, vor ajunge la abator.

„Nu mi se pare normal ca un cetãtean, Gruia pe numele lui, si încã 25 de vaci, sã terorizeze un oras întreg. Voi identifica, în perioada care urmeazã, o firmã care sã poatã sã ne scoatã din aceastã situatie penibilã. Urmeazã sã ridice ei vacile, în conditiile cerute în UE, sã le îngrijeascã o perioadã la un adãpost pe  care îl au ei si, dacã, într-un interval de timp, acest cetãtean nu le revendicã, maxim 10 zile, ele vor fi tãiate si duse la abator”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Lucian Resmeritã spune cã este acum în tratative cu o firmã de specialitate din Râmnicu Vâlcea si asteaptã sã perfectioneze datele contractului.Vacile maidaneze s-au înmultit an de an si acum au vitei mici, pe care i-au fãtat printre blocurile oamenilor. Proprietarul lor a fost amendat, i s-au tãiat subventiile de la APIA si tot nu a reusit nimeni sã-l constrângã sã facã ceva pentru a le salva. În tot acest timp, animalele sunt libere pe strãzi si pot fi observate peste tot, pentru cã, dupã cum sustin autoritãtile locale, s-au înmultit de la an la an.

Diana Mitrache

4 thoughts on “Vacile maidaneze riscã abatorul

 • 13 iulie 2017 at 19:33
  Permalink

  Salutare domn primar,
  Aici Nic Fisic. Domn primar se vede ca la Lupeni a venit un primar cu pedigree, un primar care a apucat taurul de coarne inca din prima zi, domne primarii dinaintea lui matale au fost niste incompetenti, domne au pascut vaciile alea ani de zile fara ca nimeni sa ia atitudine. Fata de ultimii doi incempetenti care au condus primaria din Lupeni acum se vede clar ca a venit un om gospodar dintr-o familie de oameni seriosi. Hai gata cu lauda. Domn primar facem si noi o afacere ceva, hai ca vin maine pana la matale sa gasim acolo ceva de-o ciorba, o mamaliga, un gulas, ceva acolo. 🙂

  Reply
 • 13 iulie 2017 at 19:36
  Permalink

  Azi maine ne trezi cu cetateni la urgenta, muscati de vacile maidaneze.
  🙂

  Reply
 • 14 iulie 2017 at 09:47
  Permalink

  deci cum zice intelectualul familiei raz……ta prima oara taie vacile si dupa aia l e duce la abator?

  Reply
 • 14 iulie 2017 at 10:16
  Permalink

  trei boi, RRr, nu au reusit sa rezolve niste vaci?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *