Bazinul de înot didactic din municipiul Petrosani se închide. Pe tot parcursul lunii august, aici vor fi efectuate ample lucrãri de igienizare. Procesul se realizeazã constant, însã în fiecare an, pe perioada verii, timp ce o lunã de zile, lucrãrile de igienizare se fac în profunzime.

“Luna august este o lunã de igienizare, vom face igienizarea totalã a bazinului de înot si trebuie sã respectãm acesti pasi. Pânã acum nu am avut nicio problemã din acest punct de vedere si  trebuie sã mentinem bazinul la standarde înalte, trebuie sã ne mentinem pe aceeasi pozitie înaltã. De la 1 august, bazinul de închide pe o perioadã de o lunã de zile, vom face igienizarea si vom respecta tot ceea ce înseamnã aceste norme”, a declarat Petre Popa, administratorul bazinului de înot didactic din Petrosani.  Numãrul intrãrilor la bazin a crescut semnificativ, primele sase luni ale acestui an. Investitia are ca beneficiari directi copiii, însã sunt si persoane adulte care  beneficiazã de ceea ce oferã bazinul.

“Avem foarte multi cursanti care vin si îsi desfãsoarã activitatea la noi, la bazinul didactic. Am ridicat problema de a încheia un parteneriat cu scolile, iar domnul primar ne-a trasat o dispozitie ca cel târziu în luna septembrie – octombrie sã încheiem acest  contract si sã facem tot ceea ce este necesar pentru bunul mers al activitãtii noastre. Contractul ar aduce beneficii tuturor copiilor. Este foarte important. Marile  centre ale tãrii nu au conditiile care le avem noi aici. În luna  septembrie – octombrie trebuie sã finalizãm acest parteneriat”,  a mai subliniat sursa citatã.  Bazinul de înot didactic de la Petrosani, singurul din judetul Hunedoara, a fost dat în folosintã în anul 2014. Acesta a fost realizat cu fonduri guvernamentale. De la inaugurare si pânã în prezent, sute de mii de copii, dar si adulti i-au trecut pragul.

Monika BACIU