Dãnut Buhãescu compenseazã mina cu „gubelele” si douã gatere

Mina Uricani se închide si este ultima din orasul Uricani, iar luând exemplul orasului Aninoasa, care a cunoscut un declin fulgerãtor, dupã închiderea minei, l-am întrebat si pe Dãnut Buhãescu ce se face. Nici nu va simti efectul, a spus primarul din Uricani, care afirmã cã deja s-a compensat efectul închiderii, cu douã firme care taie pãdurea si o altã care sorteazã haine!

„Oricum, foarte multi bani, de la mina Uricani, nu mai aveam. Maxim 5 miliarde de lei vechi intrau pe an, care, în parte, vor fi acoperite de afaceri în exploatarea lemnului. Cel putin douã firme sunt acum active, care si-au mãrit numãrul de angajati si deja se si vãd veniturile la bugetul local, din impozitele pe care le plãtesc. Au mai venit din Occident câtiva tineri, la fosta casã de copii din Uricani, cu o gubelã (n.r second hand), unde proceseazã echipamente si haine vechi si acest investitor local a generat acolo 25 de locuri de muncã. Dar se acoperã cu ce plãtea mina Uricani, de la ãstia 3, care au investit. Ei acoperã tot ce plãtea mina Uricani”, sustine Dãnut Buhãescu, primarul orasului Uricani.

Sãrãcie, din lipsa legii! Altã grozãvie

Dãnut Buhãescu spune cã abia asteaptã Legea lobby-ului, cã altfel nu poate sã atragã investitori în zonã, cã se teme de DNÃ, care atât asteaptã, în opinia sa. „Trebuie sã existe o lege a lobby-ului! Vrem o tarã cã afarã si atunci avem nevoie sã fim tratati cã afarã. Dacã iese legea, mã întep sã vãd dacã e adevãratã, si apoi voi studia cu mare atentie ce prevede legea, sã vãd cât ne va permite. Primul lucru iau legãtura cu mediul de afaceri local, voi cãuta sã îl sprijin pe acesta si acolo unde el nu poate, voi face un site de ofertare maximalã, prin care invit la discutii pe toti cei interesati de mediul de afaceri de peste granitele tãrii.  Cu oamenii de afaceri trebuie sã fim atât de atenti ce vorbim, pentru cã se fac dosare de trafic de influentã, stiti foarte bine”, a încercat sã explice edilul de la Uricani, teoria pe care si-a mai sustinut-o si cu alte ocazii, ultima la învestirea în functie a primarului de la Lupeni, unde a gãsit de cuviintã sã le-o spunã si parlamentarilor veniti, poate-poate îi convinge. Dãnut Buhãescu crede cã doar asa poate face ceva la Uricani si ar vedea un soi de trafic de influentã gata legalizat, altfel decât poate acum el sã convingã un investitor sã vinã la Uricani sã creeze locuri de muncã.

Fãrã minã, gunoiul e mai scump

Totusi, primarul recunoaste cã moartea minei o sã îl punã sã mãreascã pretul la gunoi, cã bani de la bugetul local nu va mai avea si pentru a sustine diferentele dintre costuri si încasãri. „Doar la gunoi, vom fi nevoiti sã mãrim pretul. Nu facem fatã, operatorul trebuie plãtit. Noi avem acum 3 miliarde de lei, ca sã acoperim diferenta între încasãri si costuri, dar trebuie sã facem o analizã”, a mai spus primarul. Mina Uricani se închide pânã în 2018 si asta genereazã în economia localã o gaurã greu de acoperit.Totul, dupã ce orasul Uricani a pierdut, pe rând, mina Câmpu lui Neag, sau pe cea de la Valea de Brazi, iar locul a rãmas aidoma clãdirilor din teatrele de rãzboi, fãrã sã poatã face ceva cu ele.

Diana Mitrache

10 thoughts on “Dãnut Buhãescu compenseazã mina cu „gubelele” si douã gatere

 • 12 iulie 2017 at 20:18
  Permalink

  De ce domnul primar Buhaescu nu merge acum la Bucuresti sa solicite redeschiderea lucrarilor la drumul spre Herculane in proectul de buget pe 2018 care cred ca de pe acum incepe sa se faca , se duce in Ianuarie cand deja este facut si iar spune ca a fost primit bine de ministru si va face tot posibilul dar pentru anul urmator ……(a invatat cetateni pesa de teatru sau se tem alesi sa nu-i supere pe sefi de la Deva si Bucuresti si nu vor mai trecuti pe liste la viitoarele alegeri dar nu uitati voi o duceti bine dar valea jiului saraceste pe zi ce trece ) Valea jiului a votat tot timpul cu PSD (27 de ani) la parlamentare , presedentiale , …. dar cand vine la guvernare uita (exempul si cu drumul DN 7A spre TRANSALPINA nu se mai modernizeaza ca au gasit un motiv iar cetateni vaii jiului isi rup masinile pentru a merge pe Transalpina ) . Avem tot dreptul sa cerem ca noi v-am VOTAT TOT TIMPUL !!!

  Reply
  • 13 iulie 2017 at 16:28
   Permalink

   Buhaescu se duce la presa lui si se lauda singur daca il critica cineva gaseste un motiv (dusmani Suciu , Stancu , …..) , nene nu vei mai fi reales te-au citit cetateni , fapte ….ex. drumul spre Herculane

   Reply
 • 12 iulie 2017 at 21:20
  Permalink

  pentru ca buhaescu e un mincinos ca toti din psd uitati va ce jonglerii are in declaratia de avere cum s a insurat si despartit de botoxata sa o poata angaja in primarie ne meritam soarta daca votam tot dobitoci din astia.

  Reply
 • 13 iulie 2017 at 05:07
  Permalink

  ” Bravo ” Buhaescu le, mare realizare ai facut . De asta are nevoie orasul Uricani ?i Valea Jiului, de gubele ?i gatere? Vinde Milu Parau si alti ca el toate padurile patriei. Cat o sa va mai suporte locuitorii din Valea Jiului ? Oare înc? nu sau saturat de voi mincinosilor .

  Reply
 • 13 iulie 2017 at 07:13
  Permalink

  Pentru minciunile despre drumul spre HERCULANE sa nu il mai votat pe Buhaescu si PSD , sa ramana cu papagalul lui prin presa

  Reply
 • 13 iulie 2017 at 09:08
  Permalink

  Salutare domn primar,
  Domn primar treaba aia cu gubela e de viitor baiatu’…tara toata-i o gubela…insa ma tem ca treaba cu gaterele nu tine, nu tine domn primar…pentru ca gaterele ducea’ lemne tot la mina…asa ca eu Nic Fisic voi investi in Uricani sa mai facem o noua gubela, sa avem nu una, ci doua gubele…dupa care schimbam numele orasului din Uricani in Gublicani. Hai ca vin mai tarziu sa-ti fac o vizita…aduc si-un vinchi de-ala bun…da mah, un Ion Valcher din ala bun. 🙂

  Reply
 • 13 iulie 2017 at 10:13
  Permalink

  mare povestitor e buhaitul asta creanga e fix pix pe langa el dute ticule in balconul parlamentului si buhaieste acolo pana te da el supremo dragnea afara

  Reply
 • 13 iulie 2017 at 14:26
  Permalink

  Mai faceti schimbare in 2020 ca Bubu va mintit destul. Treziti-va fraierilor !

  Reply
 • 13 iulie 2017 at 14:49
  Permalink

  Nu era vorba de unde mai scoti bani pentru bugetul local, ci cum compensezi lipsa locurilor de munca generata de inchiderea minei, idiotule! La doua gatere nu se pot angaja sute de oameni.

  Reply
 • 13 iulie 2017 at 23:00
  Permalink

  Batava Dumnezeu cu boli incurabile pe voi si familile voastre de hoti , mincinosi , lingai la sefi de partide sa simtiti si voi politiceni bogati (din bani nostri publici , lucrari publice in care ati impartit bani cu firme , ………………….) suferinta . Dumnezeule faceti dreptate !!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *