Declaratie – soc / PINTILII NU MAI VREA LA NATIONALÃ!

„Gazeta sporturilor” din 5 iulie a.c.  acordã un generos spatiu de douã pagini cu un interviu luat  lui Mihai Pintilii, fostul jucãtor al Jiului din perioada 1996-1999, în prezent component de bazã al echipei FCSB (Steaua) si al Nationalei. Printre alte subiecte abordate, Pintilii declarã cã îsi va încheia cariera la Steaua – are aproape 33 de ani –, dar este de pãrere cã echipa sa de club nu va putea ajunge în Champions League (în grupe) mai ales dacã la TAS nu vor fi declarati campioni.

Cât priveste echipa Nationalã, acesta recunoaste faptul cã lotul trebuie întinerit masiv, mai ales cã sansele de calificare la Mondialul din 2018 din Rusia sunt total compromise. Este total de acord cã actuala generatie nu are valoarea celei din anii ’90, spunând cã, citam: „Eu, dacã as fi selectionerul echipei Nationale, nu m-as mai chema la lot! Eu chiar sper sã nu fiu convocat.” Mihai Pintilii are în palmares 36 de meciuri în echipa României, debutând în anul 2011. El a ajuns la Steua în 2012, echipã care a plãtit pentru el suma de 850.000 celor de la Pandurii Tg. Jiu. În anul 2014, pe când era la echipa sauditã Al-Hilal a jucat în finala Ligii Campionilor Asiei împotriva australienilor de la Western Sydney Wanderers. În 2015 a jucat pentru o scurtã perioadã la Hapoel Tel Aviv în Israel. La Jiul Petrosani a jucat 85 de meciuri (2006-2009), marcând 8 goluri.

Plãtit cu… ouã!

În primii ani de fotbal, pe când juca la Viitorul Hârlãu, echipa primãriei,din cauza lipsei de bani, Pintilii si colegii lui au fost plãtiti „în naturã”. Astfel, neavând bani, o restantã în lei a fost plãtitã fiecãrui jucãtor de la Hârlãu, deci si lui Pintilii, cu trei cu trei cofraje de ouã. Acum la Steaua, Pintilii are un salariu de 14.000 de euro lunar.

GENU TUTU

Advertisements