Minerii de la CNH au de scos un milion si jumãtate de tone de cãrbune. Planul trebuie realizat pânã în luna martie a anului viitor si livrat cãtre cele douã termocentrale din judet.

Planul estimat a fost propus celor de la CNH sub forma unui grafic, iar minerii au, asa cum sustine directorul general Nicolae Drãgoi si posibilitatea de a-l îndeplini. „A fost secetã, dar noi am primit un plan care trebuie îndeplinit pânã în 31 martie 2013. Pânã atunci trebuie sã livrãm cãtre Mintia, un milion de tone de huilã si cãtre Paroseni avem de livrat 500.000 de tone de huilã”, a declarat Nicolae Drãgoi, directorul general CNH.

Complexul energetic Hunedoara a fost înfiintat în urmã cu o sãptãmânã, iar pânã în luna septembrie va fi gata si fuziunea minelor viabile cu termocentralele din Hunedoara.

Partea neviabilã, din care vor face parte minele Petrila, Paroseni si Uricani, vor face si disponibilizãri, iar numãrul celor care vor pleca, cel mai probabil la finele acestui an,a fost stabilit la 250. Acest lucru se va întâmpla dupã 60 de zile de la înfiintarea societãtii care va prelua minele neviabile si care va avea sediul la Petrosani.

Diana Mitrache