Inter Petrila a salvat sezonul trecut al Ligii a IV-a Hunedoara, reusind un campionat bun. Forta echipei a constat în grupul de jucãtori de mare experientã, cu Agapi, Adi Câmpean, Kalai, Ad. Dolha, Drãgoescu sau Mares (ultimii doi din retur), care au dus cu brio un  campionat pe care l-a  dominat în mare parte. O echipã care a câstigat si faza pe judet a Cupei României, o competitie unde poate demonstra mai departe, cã ratarea barajului a fost un accident, putând avansa pe acest drum  în faza superioarã.  Cu sigurantã cã petrilenii vor gãsi resurse si pentru sezonul viitor.

Hercules Lupeni a mai pierdut din turatie, principala cauzã fiind uzura unor jucãtori, aflati la final de carierã, dar si numeroasele plecãri care nu au putut fi înlocuite cu nume de valoare. Poate fi o satisfactie victoria din ultima etapã în dauna campioanei Inter Petrila…  Spre subsolul  clasamentului apar celelalte echipe din Valea Jiului.

Jiul Petrosani (locul 9) si-a sacrificat din nou seniorii în favoarea juniorilor, fãcând mai mult figuratie: 0-6 la Hunedoara 0-4 la Certej, 0-9 la Bãita, 0-4 la Lupeni, 0-6 la Brad, iatã câteva dintre „reusitele” Jiului în acest campionat. Universitatea Petrosani (locul 10) nu s-a regãsit de nici un fel, un 0-8 acasã cu C.S. Hunedoara, 1-6 cu Inter Petrila ori douã victorii în retur, 6-1 la Uricani si  2-1 la Jiul Petrosani… Minerul Uricani  (locul 12) încheie în  coada clasamentului un campionat în care a câstigat un singur meci (!??) Despre ce mai vorbim? În concluzie, unul dintre cele mai proaste sezoane din ultimii 60-70-80 de ani din istoria Vãii Jiului,  care o va lua de la toamnã de la capãt. Poate cu mai mult aplomb.

GENU TUTU