Axis Corporate Security, firma ginerelui ex – ministrului Vasile Blaga, a fost sanctionatã de Inspectoratul Teritorial de Muncã de cel putin trei ori, pentru nereguli în activitate. Ultima datã, inspectorii de muncã au aplicat doar un avertisment, dar continuã sã monitorizeze cu atentie activitatea societãtii.

Inspectoratul Teritorial de Muncã Hunedoara a efectuat un control la sediul societãti si, prin sondaj, la  mai multe obiective pãzite de SC Axis Corporate Security SRL Deva firmã care a câstigat si contractul de pazã a unitãtilor miniere din Valea Jiului. Inspectorii de muncã au venit în control ca urmare a unei petitii trimise la ANAF Bucuresti si repartizatã de acestia cãtre ITM Hunedoara. Iar petitia s-a dovedit a fi întemeiatã, din câte se vede, pentru cã firma administratã de Ionut Rudeanu, ginerele ex-ministrului Vasile Blaga, a fost sanctionatã, de data aceasta doar cu avertisment. Alte douã controale s-au lãsat, însã, cu amenzi: prima datã în valoare de 1.000 de lei, iar a doua oarã sanctiune a fost de 300 de lei. Reprezentantii ITM Hunedoara au precizat cã nu pot oferi amãnunte despre neregulile descoperite, pentru cã asa prevede legislatia. Oricum, societatea este monitorizatã în continuare cu mare atentie.

Înfiintatã în 24 aprilie 2009, Axis Corporate Security are sediul în Deva si figureazã la pozitia 784 pe lista Ministerului de Interne care cuprinde firmele ce au obtinut, pânã la data de 31.03.2010, licentã de functionare în domeniul pazã si protectie, licentã luatã de altfel la scurt timp dupã ce a fost înfiintatã.

Carmen Cosman