Magistratii Judecãtoriei Hateg au decis sã dea curs solicitãrii procurorilor privind arestarea preventivã a unuia dintre rromii care au tâlhãrit o barmanitã si au snopit în bãtaie un angajat al unei firme de pazã.

În dosarul întocmit de politisti sunt cercetate mai multe persoane care au luat parte la un scandal provocat într-un bar din localitatea Hateg, în urma cãruia un tânãr a fost bãtut cu  bestialitate.  Procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Hateg au cerut instantei de  judecatã ca Pardalian Zomanti, unul dintre scandalagii, sã fie cercetat în stare de arest preventiv iar judecãtorii au admis propunerea. Zomanti Pardalian îsi va petrece urmãtoarele 30 de zile în celula de arest dacã decizia judecãtorilor hategani va fi mentinutã si de cei de la Tribunalul Hunedoara. Incidentul care a îngrozit comunitatea din micutul oras a avut la finele sãptãmânii  trecute într-un local din zona de centru. Cei trei indivizi bãuti bine au pornit un scandal mostru si pentru a-i linisti, angajatii barului au cerut interventia firmei de pazã cu care au contract pentru mentinerea ordinii. La solicitare a ajuns doar un paznic, un tânãr de 35 de ani. În fata agresorilor acesta n-a avut nici o sansã. Paznicul a fost lovit cu pumnul în zona fetei si dupã ce a cãzut la pãmânt, tiganii l-au lovit cu bestialitate pânã nu a mai miscat. Sunt voci care spun cã paznicul a fost lovit  de sase indivizi cu picioarele însã la sosirea politistilor au reusit sã se facã nevãzuti. În urma leziunilor suferite în special la cap, tânãrul a fost trimis de urgentã cãtre Spitalul Judetean Timisoara.

”Este un dosar penal întocmit în cauzã pentru tâlhãrie si tulburarea linistii si ordinii publice. (…) Un grup de trei persoane cu vârste cuprinse între 15 si 42 de ani, aflându-se sub influenta bãuturilor alcoolice au provocat un scandal în fata localului. La fata locului a intervenit  agentul de pazã si a fost lovit de unul din cei  trei bãrbati”, a declarat Laura Nãstase, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Înainte de a-l agresa pe paznic, rromii au tâlhãrit si o barmanitã de la un alt local din Hateg.

Maximilian Gânju