Toma Petcu continuã activitatea la portofoliul Energiei

Toma Petcu îsi continuã activitatea la portofoliul Energiei. Aceasta a primit aviz favorabil din din partea comisiilor parlamentare, cu 36 de voturi pentru si 16 împotrivã.

„Am deblocat discutiile cu partea chinezã pentru reactoarele 3 si 4. Suntem în discutii avansate cu Ministerul de Finante pentru elaborarea unui memorandum care sã fie supus dezbaterii si aprobãrii în Guvern, pentru cã avem nevoie sã stim cât ne permitem si cât ne putem asuma în negocierea cu partea chinezã, din cele 6 miliarde (de euro, cât este estimatã investitia totalã — n.r.), care 3 (miliarde de euro — n.r.) ne-ar reveni ca aport din partea statului român. Un miliard ar fi asigurat de infrastructurã existentã, plus rezerva de apã grea si octoxidul de la Rezervele Statului. Pentru restul de douã miliarde si celelalte conditii în negocierea cu partea chinezã trebuie sã luãm un mandat foarte clar din partea Guvernului, sã stim foarte clar cât putem  negocia si unde putem ajunge cu partea chinezã”, a spus Toma Petcu, în cadrul audierilor, potrivit Agerpres. Ministrul a subliniat importanta cãrbunelui în  sistemul energetic national.  „Pentru prima datã în primele sase luni ale anului, productia de energie pe  cãrbune a depãsit-o pe cea hidro. Nu spun neapãrat cã este un lucru pozitiv, dar în mod sigur acest lucru ne-a arãtat cã putem fi  dependenti de productia pe cãrbune nu doar iarna, ci si vara”, a mai spus Toma Petcu.

Monika BACIU

2 thoughts on “Toma Petcu continuã activitatea la portofoliul Energiei

 • 29 iunie 2017 at 20:07
  Permalink

  Daca spuneti ca este nevoie de huila iarna si vara investiti la EM Vulcan , EM Livezeni si Termocentrala Paroseni nu doar declarativ prin presa .

  Reply
 • 30 iunie 2017 at 05:19
  Permalink

  Domnule ministru in legatura cu angajarile care se fac la Livezeni, de ce mai faceti aceasta mascarada cu concursurile pentru angajare cand peste tot se stie ca posturile sunt rezolvate de psdi-stii din conducerea CEH? Si la concursul de la Vulcan, au luat posturile numai cei cu pile si cei care au dat banu nu cei care meritau. De ce mai fac acest teatru si plimba lumea pe la mascaradele de concursuri? Ar trebui sa vina DNA-ul sa ia pe ordinarii aia din CEH ca au luat la bani la greu cu angajarile astea. Conducera CEH in cardasie cu traficantii de influenta din sindicate au manarit cum au vrut ei angajarile astea si au incasat bani la greu. Toata lumea vorbeste ca posturile s-au dat pe pile si bani si se vede de la mare distanta cine a luat posturile. Sa se ceara repetarea concursurilor cu comisii din afara CEH si daca se depisteaza ca s-au facut mizerii, cei vinovati sa mearga la puscarie. Astia din conducerea CEH chiar se cred pe mosia lu masa? Luava-ar DNA- u sa va ia. Sa stie tot poporul, nu mai pierdeti fratilor timpul cu mersul pe la concursurile de angajare ca totul este o facatura.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *