Partidul Social Democrat si-a demontat propriul program de dezvoltare localã. A trecut un an de la instalarea în functie a noului for de conducere al Consiliului Judetean Hunedoara, sub domnia Partidului Social Democrat. Rezultatele – lasã de dorit.

Zero fonduri europene absorbite, zero investitii noi derulate, iar lista cu nerealizãrile social – democratilor poate continua. Dacã în 2016, cei de la PSD le promiteau hunedorenilor o “Hunedoara puternicã”, acum, la un an sub noua conducere vedem o Hunedoarã din ce în ce mai slãbitã. Partidul Social Democrat bifeazã „performante” dupã „performante”, iar la nivelul judetului, acestia îsi demonteazã propriul mit – “Hunedoara puternicã”.

  1. Rezolvarea problemei deseurilor la nivelul judetului Hunedoara – îndeplinitã partial

Conducerea social-democratã a Consiliului Judetean Hunedoara este incapabilã sã gestioneze problema deseurilor în judetul Hunedoara, mãrturie stând încã o licitatie anulatã de Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor.  La un an de la preluarea  conducerii, social-democratii sunt depãsiti de situatie. Desi au invocat greaua mostenire, ei nu sunt în stare sã finalizeze o  procedurã pentru atribuirea unei licitatii, iar criza gunoaielor se adânceste pe zi ce trece. Hunedoara se transformã  într-un judet al gunoaielor.

  1. Relansarea activitãtii parcurilor industriale si logistice din judet – începlinitã partial

Parcul de Afaceri Simeria si Parcul industrial Cãlan sunt în continuare la limita de avarie. Parcul industrial de la Cãlan nu este folosit de niciun operator, asta desi Laurentiu Nistor spunea cã existã discutii avansate cu o societate din Cluj-Napoca. În ceea ce priveste Parcul de Afaceri de la Simeria, aici îsi desfãsoarã activitatea o singurã societate comercialã.

  1. Reabilitarea si modernizarea unitãtilor medicale – neîndeplinitã

În afarã de directori de spitale schimbati pentru cã nu aveau apa caldã la bucãtãrie si de zugrãveli superficiale în urma semnalelor de alarma trase de liberali nu s-a întâmplat mai nimic. Noua clãdire a Spitalului Judetean Deva a rãmas tot nefolositã, iar interimatele se succed într-o horã fãrã sfârsit si fãrã baza legalã, concursurile la fel. Consilierii judeteni ai Partidului National Liberal au fost cei care au atras atentia asupra stãrii deplorabile în care îsi desfãsoarã activitatea unitãtile medicale din subordinea Consiliului Judetean Hunedoara. Grav este faptul cã hunedorenii nu au acces la  servicii medicale de calitate.  De mai bine de o lunã de zile un întreg etaj al sectiei de pneumologie din Spitalului Judetean de Urgentã Deva stã închisã.

  1. Reabilitarea si repararea infrastructurii de drum judetean

Social-democratii au clamat încã din campania electoralã de anul trecut cã drumurile judetene se aflã într-o stare deplorabilã. Tot ei anuntau strategii de reevaluare a drumarilor. Desi acuzau favoruri fãcute de fostele conduceri ale Consiliului Judetean Hunedoara cãtre drumari, iatã cã sunt aceleasi firme care opereazã în continuare. Mai mult decât atât, conducerea social – democratã a Consiliului Judetean Hunedoara nu a pornit nicio investitie privind modernizarea drumurilor judetene, iar unele dintre licitatii sunt blocate.

  1. Proiecte pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile

La bilantul unui an de zile, social-democratii nu au reusit sã atragã niciun leu din fondurile europene pentru dezvoltarea integratã a judetului. S-au lãudat cu diferite studii de fezabilitate, dar pânã acum nu a fost semnat niciun contract. În concluzie, singurele rezultate notabile ale social-democratilor hunedoreni sunt în zona politizãrii activitãtii Consiliului Judetean. Membrii de partid au ajuns în diferite functii publice. La fel s-a întâmplat si cu finii, copiii sau alte rude.

Presedinte PNL Hunedoara, Lucian Heius