Animalul a fost zãrit de un localnic de la marginea satului în noaptea de marti spre miercuri. Omul s-a speriat si a dat alarma, mai ales cã nu a mai întâlnit ca un urs sã vinã la o distantã asa de mare de pãdure.

Incidentul a avut loc marti seara în jurul orei 23, iar cel care a vãzut ursul are gospodãria la iesire din sat, în apropierea DN 66. Omul are în gospodãrie trei câini ciobãnesti si a auzit larmã mare iar când a iesit în curte a vãzut animalul. Acesta a sunat imediat pe 112 pentru a cere ajutor, mai ales cã în acea zonã nu s-a mai întâlnit vreodatã sã coboare ursii ori alte animale sãlbatice.  În primul rând este foarte departe de zona de pãdure iar agitatia de pe drumul national sperie sãlbãticiunile. La fata locului a ajuns imediat un echipaj al jandarmilor din Petrosani, însã ursul fugise de teama câinilor.  Dupã ce au stat de vorbã cu gospodarul, militarii au aflat cã era vorba de un ursulet care ar fi putut sã se rãtãceascã de mama lui si a ajuns în zona locuitã. Câinii l-au  speriat si mai tare  si din acest motiv  animalul, dezorientat, ar fi încercat sã ajungã spre gospodãrie în loc sã se ducã cãtre zona de pãdure.

Potrivit purtãtorului de cuvânt al IJJ Hunedoara, Nicolae Rãducu, jandarmii i-au explicat gospodarului primele mãsuri pe care trebuie sã le ia în eventualitatea cã un animal sãlbatic se apropie de gospodãrie, pânã la sosirea echipelor specializate din cadrul IJJ Hunedoara.  La nivelul IJJ Hunedoara existã o echipã specializatã în interventii în care este vorba de animale  sãlbatice, grupã care are în responsabilitate nu mai putin de opt judete.  De precizat ar fi si faptul cã teama a fost atât de mare printre sãteni încât la autoritãti au ajuns initial informãri  contradictorii. Astfel, oamenii au spus cã  ar fi vorba de patru ursi care au atacat  animalele dintr-o gospodãrie dar si oameni.

Maximilian Gânju