Zeci de tineri, dar nu numai, vor sã înceapã o nouã viatã, acasã. Nu mai vor sã plece în alte tãri si sã îsi lase familiile acasã, asa cã acum este concurentã pentru locurile scoase la concurs la Complexul Energetic Hunedoara.

A început un nou val de înscrieri si, o parte dintre concurenti îsi încearcã norocul chiar si a doua oarã. „Sunt obisnuit cu examenul deja. Am încercat si acum douã-trei sãptãmâni pentru EM Vulcan. Nu am reusit atunci, încerc poate o sã mã angajez la Livezeni.  Sã sperãm cã va fi bine aici. Pentru un salariu mai bun, un trai mai bun. Decât sã plec din tarã, mai bine la minã. Nu am mai lucrat, dar vreau sã lucrez aici. Munca în minã nu e usoarã, dar  pentru un trai bun, trebuie sã muncesti. Nimic nu se face usor ”, ne-a mãrturisit unul dintre cei care vineri dimineatã si-a depus dosarul ca sã fie miner la mina Livezeni.

„Am depus dosarul si luna viitoare, pe data de 3 iulie, atunci va fi concursul. Sunt pregãtit sã muncesc. Poate e un loc mai bun, pânã la pensie. Cred cã poti sã ai continuitate, cã în alte locuri de muncã, dupã douã sau trei luni te dã afarã. Aici este stabil si poti sã lucrezi pânã la pensie. Este foarte greu, nu zic, dar asta este. Riscul e al nostru. Am 7 copii si trebuie sã îmi asum si riscuri”, a spus un alt bãrbat, care ne-a mãrturisit cã s-a sãturat sã munceascã doar pe perioade determinate.

„Vreau sã mã fac miner, pentru cã vreau sã fiu mai aproape de familie. Pentru cã la locul de muncã unde sunt acum, trebuie sã plec în deplasãri si vreau sã lucrez mai aproape de familie.  E greu, stiu, dar nu e o  problemã, cã sunt obisnuit  cu munca grea”, a spus un alt candidat.

Zeci de bãrbati si-au depus dosarele la finele sãptãmânii trecute la sediul CEH, unde a demarat programul de angajãri, dupã cum urmeazã:

Pentru Sucursala E.M. Livezeni
– 16 posturi de electrician subteran,
– 12 posturi de lãcãtus subteran,
– 2 posturi de lãcãtus suprafatã,
– 38 de posturi de muncitor necalificat subteran,

Pentru Sucursala PRESTSERV Petrosani
–  2 posturi de sef manevrã
Pentru Sucursala Electrocentrale Paroseni
– 1 post de mecanic locomotive
–  2 posturi de impiegat de miscare

Angajarea personalului se va face pe o duratã determinatã de 6 luni, cu o perioadã de probã de maxim 15 zile. Cei interesati au posibilitatea ca, în perioada 23 – 28 iunie 2017, între orele 9:00 – 12:00, sã depunã dosarele cu documentele necesare, la sediul S.CEH-S.A. din Petrosani, str. Timisoara nr. 2, la Serviciul Resurse Umane Organizare Formare Profesionalã.

Diana Mitrache