Un nou an, aceleasi probleme la biroul de pasapoarte de la Petrosani. Locuitorii din Valea Jiului au luat cu asalt, din nou, serviciul de pasapoarte deschis la Petrosani.  Institutia Prefectului a luat decizia de a înfiinta un birou temporar pentru eliberarea pasapoartelor pentru persoanele care nu au posibilitatea de a se deplasa la Deva. Numai cã biroul de la Petrosani a fost luat cu asalt de sute de persoane. Oamenii vin si asteaptã ai bine de 30 de ore pentru a-si întocmi acest document. Prefectul judetului Hunedoara, Fabius Kiszely, sustine cã biroul a fost deschis pentru locuitorii din Valea Jiului care au probleme sociale.

“Punctul de lucru de la Petrosani s-a deschis pentru persoane cu probleme sociale, nu pentru tot poporul din Valea Jiului. Asa a fost gândit atunci. Si la Deva am foarte putin personal, în momentul în care mai rup si pe Valea Jiului pentru mine înseamnã o îngreunare suplimentarã a activitãtii. Altceva mai bun de atât nu pot sã fac”, a declarat Fabius Kiszely,  prefectul judetului Hunedoara.

Mai mult, activitatea biroului de pasapoarte de la Petrosani este verificatã de un comisar. Au fost depuse mai multe sesizãri, iar acum se fac verificãrile de rigoare. “Am avut si sesizãri din partea petrosãnenilor. Astãzi (joi-n.r.) este la Petrosani un comisar de la Directia de Pasapoarte sã verifice activitatea pe Valea Jiului. Problema Vãii Jiului e delicatã din punctul de vedere al pasapoartelor. Legea nu îmi permite sã deschid un post permanent acolo”, a mai spus sursa citatã.  Cei de la prefecturã subliniazã cã punctul de lucru de la Petrosani a fost înfiintat pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate. Pusi la zid, în fata unui sistem prost gândit, oamenii care depind de acest document sunt nevoiti ca în fiecare sãptãmânã sã stea de miercuri pânã joi în continuu la coadã pentru a nu pierde locul. Problema eliberãrii si schimbãrii pasapoartelor, este una foarte mare acum, în lunile de varã deoarece mare parte din persoanele aflate în aceastã situatie vin din strãinãtate în tarã si se lovesc de acest sistem prost gândit.

Monika BACIU