Autoritãtile locale de la Petrosani nu au reusit sã acceseze servicii de dezinsectie si deratizare, desi tântarii, mustele, cãpusele si goangele nu lipsesc. Motivul este legat de întârzierea adoptãrii unei hotãrâri în acest sens. Singura modalitate pe care autoritãtile locale o au împotriva insectelor sau a cãpuselor este cositul ierbii din parcuri, lucru pe care îl si pun în practicã periodic.

Secretarul Primãriei Petrosani, Adrian Negoe este de pãrere cã anul acesta nici nu se va putea face dezinsectie deoarece procedura de achizitie a unui astfel de serviciu dureazã minim 3 luni, adicã undeva pânã în toamnã când nu va mai fi eficient din cauza apropierii anotimpului ploios.

„În primul rând, conform Legii Serviciilor Publice nr 51/2006, ar trebui aprobat un regulament al acestui serviciu si un caiet de sarcini, care nu este foarte simplu  de întocmit. Acestea ar trebui aprobate în Consiliul Local, unde sã se aprobe si tarifele. De altfel, prin caietul de sarcini si studiul de oportunitate ar trebui  fundamentate extrem de bine preturile de licitatie si apoi organizatã o licitatie publicã, conform Legii 98/2016. Nu am avut pânã acum un astfel de serviciu, ci doar servicii pe Ordonanta 34, pe comenzi mai mici. Procedura ar putea dura, dacã am gãsi o firmã specializatã care sã facã acest caiet de sarcini, minim 3 luni, cu conditia sã nu conteste nimeni. Pãrerea mea e cã nu poate fi viabilã în acest an si nu se va face dezinsectie”, a sustinut jr. Adrian Negoe, secretar al Primãriei Petrosani. Si cum nici problema gunoaielor nu este una solvabilã, în 2017 încã se cautã solutii pentru ca totul sã fie conform legii.

Diana Mitrache