Sezonul 2016-2017 la turneele zonale semifinale s-a încheiat nefast pentru echipele de juniori A1 si B1 al Jiului Petrosani, echipa care a reprezentat judetul Hunedoara în aceastã fazã pe tarã. Din pãcate cu rezultate care nu le-au permis accesul mai departe.

Juniorii B1 – Under 17 (gr. 2000) n-au avut nicio sansã în turneul de la Sânnicolau Mare, unde au pierdut în serie, la scoruri categorice: 0-6 cu C.S.S. Slatina, 1-3 cu A.S.A. Tg. Mures, 1-5 cu Unirea Sânnicolau Mare! Antrenorul Damian Militaru cel care a însotit echipa la turneu a declarat: „N-am avut nicio sansã . Adversarii nostri au folosit echipele din Campionatul National de Juniori, ceea ce nu mi se pare corect. Noi suntem la nivel judetean, cred cã F.R. Fotbal nu s-a orientat bine atunci când a alcãtuit acest sistem. Din acest punct de vedere consider cã am fost dezavantajati”. Juniorii A1 – Under 19 (gr. 1998), campionii Ligii a IV-a Hunedoara, aflati sub comanda lui Sorin Ghitan au participat la turneul zonal semifinal de la Cluj, dar nici pentru ei lucrurile nu au stat mai bine, chiar dacã au acumulat ceva puncte: 5-1 cu Unirea Sântana, 0-3 cu „U” Cluj, 1-1 cu Victoria Carei,  13-3 cu Avântul Bârsana.

„E bine cã am ajuns în aceastã fazã, dupã ce am eliminat pe Stiinta Turceni. Este însã un alt nivel, sunt echipe cu niste conditii de pregãtire deosebite. Personal sunt multumit, chiar dacã, evident ne-am fi dorit sã ne calificãm mai departe. În ceea ce mã priveste, rãmân în continuare la Jiul Petrosani, urmând sã mã ocupa doar de pregãtirea portarilor. Oricum, prevãd o situatie sumbrã a fotbalului jiulist, dacã nimeni nu se va implica serios” a precizat Sorin Ghitan. S-au remarcat în turneul de la Cluj portarul Sg. Mihalache, fundasul S. Iordache (remarcabil la recuperãri, tehnicã bunã) si M. Avram.

GENU TUTU