Discutii pe tema reabilitãrii centurii Petrosaniului

Proiectul estimat la peste 4 milioane de lei prevede reabilitarea în întregime a circa trei kilometri din DN 66, centura ocolitoare a municipiului Petrosani. Administratia localã a cerut sprijin Consiliului Judetean Hunedoara iar astãzi (miercuri) va avea loc o primã întâlnire între conducerile celor douã institutii. Refacerea soselei de centurã este absolut necesarã iar Primãria Petrosani a întocmit proiectul tehnic si a scos la licitatie lucrarea estimatã la peste 4 milioane de lei.

”Noi sperãm sã ne ajute Consiliul Judetean pentru reabilitarea tronsonului de la sensul giratoriu cu Aeroportul si pânã la Biserica Catolicã. Valoarea proiectului este foarte mare, noi am fãcut studiul si am scos la licitatie lucrarea. Acum suntem în procedura de evaluare, sunt trei firme care au licitat si într-o lunã o sã avem un câstigãtor. Apoi se încep lucrãrile dacã nu o sã fie contestatii, dar finantarea este cum este. O parte punem noi si ne bazãm pe Consiliul Judetean Hunedoara”, a declarat directorul DADPP Primãria Petrosani.  Consiliul Judetean Hunedoara sustine investitia iar presedintele institutiei, Mircea Bobora, va discuta modul prin care se poate face ”asocierea” cu administratia din Valea Jiului. ”Mâine (n.r. miercuri) voi fi la domnul primar pentru a discuta proiectul. Categoric ne vom implica în acest proiect, dar vreau sã discutãm detaliile, pentru cã singurul lucru care este determinant este sã gãsim forma legalã a acestei implicãri”, a declarat presedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora. Proiectul prevede refacerea strãzii 1 Decembrie 1918 între km 130+290 – km 131+750 (DN66, în total fiind reabilitati 2920 metri de carosabil. Termenul de executie prevãzut este de 27 de luni.

Maximilian Gânju

Advertisements

2 comentarii la „Discutii pe tema reabilitãrii centurii Petrosaniului

  • 20 iunie 2017 la 19:47
    Permalink

    Nu va bazati pe Consiliul Judetean Hunedoara PSD vor cauta motive ( ex. forme legale sau se vor contesta firmele intre ele dupa licitatie) , la drumul judetean din Parang se contesta firmele (cine ia invatat sa conteste ???) intre ele ca sa nu se asfalteze dar pentru construirea unui nou stadion Corvinul nu contesta nimeni desi Deva nu a votat niciodata cu PSD (la alegerile presedentiale , parlamentare , europarlamentare , ….) degeaba valea jiului voteza tot timpul cu PSD . Singura solutie de dezvoltare a vaii jiului este schimbarea resedintei de judet de la Deva la Petrosani dar nu se va intampla acolo la Deva sau format cuiburi de angajati platiti bine din bani nostri publici .

  • 21 iunie 2017 la 11:26
    Permalink

    27 de luni termen de executie sau sa fie gata la urmatoarele alegeri locale ca altfel nu inteleg de ce un termen atat de mare sau , banuiesc ca ajung pana la Banita ori firmele care liciteaza nu au personal necesar pentru 1km si jumate pe ambele sensuri

Comentariile sunt închise.