Proiectul pilot derulat de Organizatia Natiunilor Unite, care prevede reabilitarea unor constructii, blocuri, case sau institutii, cu materiale noi, inedite, se aplicã si la Petrosani.

Cele trei orase din Valea Jiului care au norocul de a se afla pe lista de finantare sunt Vulcan, Petrosani si Petrila.

La Vulcan, angajatii primãriei au transmis cãtre Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Turismului, care gestioneazã fondul de finantare, ideile lor de proiecte privind clãdirile care sã fie reabilitate termic, iar la Petrosani, de fel.

Aici, în capitala Vãii Jiului, acest program are patru componente. “Este vorba de realizarea de studii de fezabilitate, proiectare, expertizã si audit energetic pentru 324 de blocuri din Municipiul Petrosani.

Si, de asemenea, de reabilitarea mai multor clãdiri sociale, printre care patru grãdinite, sediul Ambulantei si Centrul de Pneumofitziologie”, ne-a declarat  Nicolae Tascã, purtãtor de cuvânt Primãria Petrosani.

De asemenea, în cadrul aceluiasi proiect, Petrosaniul mai are în discutie încã douã componente , cu alte obiective de reabilitat, la Comisia Nationalã de Eficientã Energeticã.

Luiza Andronache