Eveniment / DOUÃ SERI MAGICE CU LOS REYES DE EUROPA

„La Duodecima” (al 12-lea) titrau ziarele dupã meciul, se poate spune, de pe stadioanele din Cardiff si … Madrid „Santiago Bernabeu” unde au fost prezenti aproape 80.000 de spectatori (fatã de 66.000 la Cardiff), ce au vizionat partida pe opt ecrane imense instalate pe gazon. Ca unul care am fost prezent acolo, pot face câteva comentarii a atmosferei unice de pe legendarul stadion din capitala Spaniei.

Impecabil!

Contra sumei de 20 de euro – biletele fuseserã vândute cu câteva zile înainte – puteai accede în marele stadion, aproape de ora meciului arhiplin. Acolo dupã un control riguros, îti ocupi locul de pe scaunul indicat pe numãrul de pe bilet, intrând în atmosfera jocului. La prezentarea echipelor, aplauze frenetice la adresa Real-ului, huiduieli la numele „fostilor” Higuain si Dani Alves. O multime imensã, îmbrãcatã în tricouri ale – culoarea Realului – exaltã la 1-0,  se crispeazã la 1-1, gol fenomenal Mandzukic.

14-1

Dinastia Real, Campionii Mileniului

„Madrid, Madrid” se strigã din 80.000 de glasuri, cu sigurantã cã se aude pânã la Cardiff. Cu o echipã maturã – media de vârstã 26,5 ani – Real Madridul se dezlãntuie: cavaleria Modrici – Marcelo trimite mingi transformate în gol, „Buffon, cuatro goles en cinco tiros”. Juve- Real, 1-4, fiesta poate începe.

Madridul, noapte albã

Aproape de Calle de Goya, unul dintre bulevardele principale ale Madridului, la Plaza de Cibeles se strâng zecile de mii de suporteri. E o nebunie a doua zi, cozi de… trei ore la bilete pentru întâmpinarea trofeului pe „Bernabeu”. Urmasii lui Di Stefano, Gento, Kopa, Ferenc Puskas, Camacho, Santillana, Roberto Carlos, Casillas, Raul si a atâtor generatii de câstigãtori, pornesc marsul spre stadion cu al 12-lea trofeu pe un traseu clasic: primãrie, Piata Cibeles, stadion. Acolo, peste 80.000 de suporteri asteaptã noul „meci”: de data asta, cu trofeul asigurat! Printre lasere si fum de scenã si proiectii video, apar rând pe rând, Zidane, Danilo, Mariano, Nacho, Varane, S. Ramos, Ronaldo, Bale, Benzema. Aplaudati, toti deopotrivã, indiferent de cât au jucat. Se cântã la unison „Madrid, Madrid, Hala Madrid” sau „We are the Champions”.

14-2

Lumea îi aclamã pe fotbalisti, antrenori, staff. O scenã a fotbalului, fãrã primari, consilieri locali, sau servicii de apã – canal – gunoi – sindicate si sobor de preoti. Pur si simplu, fotbal. Pentru bucuria acestui sport. În fatã, doar actorii, ceilalti, cu modestie, din umbrã.

Respect Real Madrid!

GENU TUTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.