Tinta liberalilor hunedoreni este recâstigarea Consiliului Judetean în anul 2020. Liberalii si-au ales presedintele partidului, la sfârsitul sãptãmânii trecute. Acestia au avut de ales între Ludovic Orban si Cristian Busoi.

În urma votului, Ludovic Orban a devenit presedintele Partidului National Liberal cu peste 3500 de voturi. În urma alegerilor s-a stabilit si configuratia Biroului Executiv al PNL, însã niciun hunedorean nu face parte din forul central de conducere. Liberalii hunedoreni au o altã tintã, sã recâstige Consiliul Judetean în anul 2020. “Nu a candidat nimeni. Eu, ca presedinte, fac parte din conducerea centralã a partidului participând de drept la sedintele biroului politic national si am considerat cã este foarte mult de lucru la nivelul organizatiilor si la nivelul filialei Hunedoara. Pentru urmãtorii trei ani de zile trebuie sã îmi focalizez toatã energia si tot timpul pentru activitatea din teritoriu, pentru a ne putea pregãti ca în 2020 sã recâstigãm Consiliul Judetean Hunedoara”,  a declarat Lucian Heius, presedintele PNL Hunedoara.

Presedintele organizatiei judetene a PNL Hunedoara, Lucian Heius, apreciazã cã existã sustinere la nivel central, chiar dacã niciunul dintre membrii PNL Hunedoara nu fac parte din forul de conducere de la nivel central.

“Eu niciodatã nu am fost omul care sã fug dupã sefii si dupã functii, doar de dragul functiilor. Dacã ai ceva de spus si dacã ai credibilitate într-un partid sau într-o organizatie poti sã îti transmiti ideile si principiile. Chiar dacã nu sunt membri ai organizatiei PNL Hunedoara, în Biroul Executiv existã trei hunedoreni, vicepresedinte regional a fost ales Gheorghe Falcã, este din Brad, vicepresedinte pe drepturile omului a fost ales Ben Oni Ardelean care este din Hateg, iar vicepresedinte pe educatie a fost ales Dan Motreanu, care este din Orãstie, chiar dacã, astãzi, ei reprezintã alte judete. Eu sper ca Hunedoara sã fie o pepinierã si pentru organizatiile judetului”, a mai spus presedintele liberalilor hunedoreni.  Organizatia PNL Hunedoara l-a sustinut pe Ludovic Orban în cursa pentru sefia PNL. “Organizatia Hunedoara l-a sustinut pe Ludovic Orban din momentul în care si-a anuntat candidatura, ne bucurã cã a fost ales cu o mare majoritate presedinte al Partidului National Liberal si cred cã prin alegerea dumnealui, Partidul National Liberal va avea  posibilitatea sã redevinã principala fortã politicã din România si sã câstigãm viitoarele alegeri”,  a mai adãugat Lucian Heius.  Consiliul National al PNL a ales 4 prim-vicepresedinti si 16 vicepresedinti.

Monika BACIU