Blestemul nereusitelor la meciurile de baraj pentru echipele Vãii Jiului continuã. Dupã esecurile de-a lungul ultimilor 10 ani cu Jiul, C.S. Vulcan, Univ. Petrosani sau Hercules Lupeni, care au ratat momentul promovãrii, iatã cã nici Inter Petrila nu lasã mari sperante pentru astfel de performante.

Aproape 2.000 de spectatori – dintre care vreo 60-70 de la Ghiroda – au venit pe bãtrâna arenã sportivã „Parângul Lonea”din cartierul I.C. Brãtianu”, sperând într-o minune. Organizarea ireprosabilã la un astfel de meci, vreme când bunã, când ploioasã, televiziuni (KTV a transmis în direct meciul),  presã, radio, iatã toate ingredientele unui  eveniment de anvergurã.

Inter Petrila – A.C.S. Ghiroda 1-2 (0-1)
Inter Petrila (antr. Avram Moldovan): Haring – Horvath, Agapi, Câmpean, I. Androne (min. 43 Perse) – Bg. Matei, Drãgoescu, Kalai, Bocu – Mares, Dolha.
A.C.S. Ghiroda (antr. Paul Codrea): Dubov – Firut (min. 77 Filimon), Gavrilutã, Stefanovici, Damian – Mancas, Naidin (min. 86 Popa), Gaidos, Budur – Pãtrascu (min. 67 Centea), Baranyi (min. 78 Dochita)
Au marcat:
0-1 Baranyi (sut de la 25 m, deviat de un fundas petrilean)
0-2 Pãtrascu (de la 30 m)
1-2 Mancas autogol la vinclu.
Spectatori: 2.000
Arbitru: Cãtãlin Busi – Rm Vâlcea
Obs. F.R.F.: Vasile Rad – Arad

Început timid de joc a ambelor echipe, dar în min. 8 Barany rateazã incredibil, însã dintr-o suspectã pozitie de ofsaid. În replicã, în min 25, Kalai trimite puternic dintr-o loviturã liberã, dar portarul Dubov are o interventie salvatoare. Un minut mai târziu (min. 26), Haring intervine si el magistral la sutul lui Mancas. Încet-încet, oaspetii se impun cu atacuri tãioase, pe fondul unui joc amortit al atacului petrilean, în care „floricelele” lui Marius Mares nu sunt suficiente…

Repriza secundã începe cu marea ratare a lui Adi Dolha (min. 49), când lovitura de cap a acestuia nimereste bara! Vine însã sutul lui Pãtrascu (min. 53) care aduce linistea în tribune, 0-2… Din acest moment, jucãtorii Petrilei se regãsesc tot mai greu, cu exceptia ultimelor zece minute când se „deseneazã” mai mult în jurul careului echipei din Ghiroda, mijlocasul Mancas „rãsplãtind” cu un autogol de generic eforturile adversarilor!

Era însã prea târziu, arbitrul Cãtãlin Busi din Rm. Vâlcea pune capãt unui joc tratat cu prea mare prudentã de cãtre o echipã Inter Petrila cãreia i-a mai rãmas o sperantã de la  1-0… calculati-o dumneavoastrã. Sã batã cu 2-0, 3-1, 3-2 s.a.m.d.

O nouã dezamãgire?

În urmã cu trei ani (21 iunie 2014), Retezatul Hateg pierdea meciul de baraj de la Lugoj, 0-2 cu U.T.A.  Atunci se aflau în teren Adi Câmpean, Kalai, Perse si R. Drãgoescu, la hategani, jucãtori care au jucat acum pentru Inter Petrila. Dupã rezultatul nereusit , 1-2 în tur cu A.C.S. Ghiroda, e posibil ca cei patru sã aibã o nouã dezamãgire…

Tactica lui Codrea

Antrenorul Ghirodei, Paul Codrea (36 ani), fostul mare international român, a simtit degringolada adversarului, schimbându-i pe golgeterii sãi  – care marcaserã în jocul de la Lonea – Pãtrascu si Baranyi (ambii cu 46 de goluri marcate în total în Liga a a IV-a Timis!), preferând sã conserve rezultatul. Si i-a iesit!

FoStii la meci

Numerosi dintre oamenii implicati de-a lungul vremii în destinele echipei petrilene, conducãtori sau jucãtori, au fost prezenti la partida de la Lonea – Nicu Preda, Florin Stan, Gh. Lelesan, Fl. Iordache, Fl. Stoica, Romulus Bobu, dar si oameni din administratia localã si din zona politicului.

„Atât am putut…”

Antrenorul Petrilei, Avram Vutã Moldovan a declarat dupã meci: „Sunt dezamãgit. Câtiva dintre jucãtorii nostri au jucat crispat, sub asteptãri, speriati. Dar una peste alta, am fãcut fatã onorabil unei echipe cu un grad înaintat spre profesionism, cu atitudine si calitãti. Pe ai nostri i-a marcat atmosfera, e altceva decât joci cu echipele din judetul nostru. Vom merge la Ghiroda stiind cã nu mai avem ce pierde, poate se întâmplã o minune…”

GENU TUTU