Consiliul de Administratia al Complexului Energetic Hunedoara s-a întrunit, vineri, la Mintia, acolo unde au fost analizate revendicãrile angajatilor care au protestat în urmã cu trei sãptãmâni.  Cristian Istoc, presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoreanã, sustine cã s-a luat act de revendicãrile oamenilor si cã în cursul acestei sãptãmâni se vor prezenta si rezultatele.

“Am fãcut niste propuneri cã am avut o comisie de analizã cu privire la majorãrile salariale. Am avut vizita secretarului de stat si a Consiliului de Administratie la Mintia. Au luat act de propunerile noastre si urmeazã sã ne transmitã ce agreazã din ele. Noi am avut propuneri de corectii salariale în zonele unde au fost acordate si mãriri si s-au creat nemultumiri. Sãptãmâna viitoare (în cursul aceste sãptãmâni-n.r.) primim rãspunsul. Lucrãm în termene scurte pentru cã sunt supervizati de ministru. Este calendar stabilit. Sperãm sã se concretizeze varianta cu schema de sprijin pentru cã corectiile salariale unde au fost fãcute nedreptãtile nu îi încãlzeste pe oameni dacã vor lua salariile doar pe o perioadã scurtã de timp, majoritatea vor sã aibã de lucru pe termen lung”, a declarat Cristian Istoc, presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoreanã.

Sindicalistii de la termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara, au fãcut o propunere si în ceea ce priveste investitiile de mediu.  “Am fãcut niste propuneri pentru SIEG, este o schemã de sprijin si o sã trimitem documentatia, cã au termen strâns de la Comisie, sã vedem dacã o sustine ministerul, varianta de SIEG propusã acum cu douã grupuri pe cãrbune la Mintia, care sã functioneze alternativ. Noi avem grupul si furnitura de la grupul pe care îl avem în depozit si ar reduce costul cu achizitia unei centrale electrice de pornire. Echipamentele nu s-au degradat. Mai nou nu se miscã nimic fãrã presiune sindicalã”,  a mai spus sursa citatã. Salariatii de la Mintia care au venituri sub 2500 de lei vor beneficia de majorãri salariale. În acelasi timp, venitul directorului general al CEH a fost diminuat, la solicitarea acestuia.

Monika BACIU

Foto glasul-hd.ro