Peste 2.000 de curiosi si iubitori ai fotbalului au fost în aceea frumoasã zi de sâmbãtã 3 iunie 2017 în tribunele paraginite ale stadionului „Jiul” din Petrosani sã vadã fostele glorii ale Jiului si Universitãtii Craiova la lucru.

Momente emotionante, însotite de imnurile celor douã echipe, de momentul de reculegere (punctat pe acordurile piesei Susannei Rigacci, „Once Upon A Time”, folosit pe marile stadioane ale lumii) si, în primul rând, de aplauzele adresate numelor prezente la acest meci.

15-1

GIGI MULTESCU, CETÃTEAN DE ONOARE – FOTBALISTUL CEL MARE

Fãrã îndoialã, cel mai bine primit si aplaudat a fost Gigi Multescu, Cetãtean de Onoare al Petrosaniului din anul 2009, omul de al cãrui nume sunt legate atâtea succese ale Jiului. Lumea l-a aplaudat îndelung si pe Miron Cozma, care, cu toate tarele lui, este cel care a revitalizat fotbalul la Jiul în anii 1995-96, când a readus echipa în Divizia „A”. Gigi Multescu si-a intrat în rolul de antrenor al Jiului, „strunindu-i” de pe margine, de-a lungul a douã reprize pe Fl. Anton, Ghitan, Bojtor, Leo Toader (portari), G. Serban, Mititel, Romeo Rus, Nelu Vragu, D. Militaru, P. Tudor, M. Cristescu, D. Daniel, Szekely, Cr. Puscasu, Cãlugãrita, D. Movilã, Huza, Ceacusta, M. Tudorache, V. Stancu, Mugurel Radu, M. Cristea, Fl. Stoica, Lasconi, Matincã.

15-2

15-3

15-4

De partea cealaltã, la craioveni, i-am vãzut în actiune pe Racolta (portar), Albeanu, Ciurea, Soavã, Silv. Cristescu, Costicã Donose, Nae Ungureanu, Ticleanu, ca nume mai sonore. Faptul cã Nelu Varga a ratat un penalty, cã oltenii au învins cu 2-1 (golul jiulist a fost marcat de Cristi Puscas), cã Nicu Lixandru, fost jucãtor al Jiului, a fãcut show în calitate de arbitru de linie, cã Ion Danciu a arbitrat la centru, toate astea au fãcut parte dintr-un eveniment care a avut mare impact la public.

Organizatorul principal, Sorin Radu, fost jucãtor al Jiului din anii ’90, s-a declarat încântat de felul cum a primit publicul din Petrosani acest eveniment, promitând cã va mai realiza astfel de momente, poate chiar de Ziua Minerului (6 august), o reeditare a finalei Cupei României din 1974, Jiul – Poli Timisoara. Chiar avem nevoie de astfel de momente!

GENU TUTU