Câti plãtesc apa pe care o consumã?

Luna mai a fost una dintre cele mai profitabile pentru Apa Serv, pentru cã, spun cei de la societatea care asigurã distributia apei potabile, oamenii au plãtit facturi, chiar si pe cele restante.  Sunt si oameni care nu au apã, însã, procentul se situeazã sub 3%. Asa se face cã, din totalul celor 50.787 abonati, doar 3.957 sunt, la ora actualã, debransati, iar cei mai multi locuiesc în cartierele mãrginase cum este Dallasul din Vulcan, ori la Lupeni. Valea Jiului este astfel un loc al contrastelor si, dacã unii reusesc sã îsi achite facturile inclusiv pe cele restante la apã, altii o carã cu bidoanele de la diverse izvoare.

„La Lupeni sunt probleme foarte mari. Sunt asociatii, oamenii pleacã din ele, trebuie sã îi preluãm noi. Dar oamenii si-au dat seama  cã, dacã ei consumã, trebuie sã si plãteascã. Nu încasãm 100%, dar am ajuns la un grad de  aproximativ 80%. Mai încasãm si  din datoriile restante si, în fiecare lunã, noi luãm mai multi bani decât facturãm în aceeasi perioadã. De exemplu, luna trecutã am facturat de 24 de miliarde de lei vechi si chiar am încasat mai mult decât atât”, spune Costel Avram, director general al Apa Serv Valea Jiului.  Societatea de distributie a apei din Valea Jiului a iesit, anul trecut, pe profit, fiind singura firmã de acest fel care nu a înregistrat pierderi. Mai mult, pentru cã lucrurile au mers bine, societatea a dat inclusiv dividende, atât actionarilor,  cât si angajatilor. Cu toate acestea, populatia din cartierele sãrace stã fãrã apã si oamenii carã cu bidoanele de plastic, de la cismelele si izvoarele de apã potabilã din apropierea blocurilor.

Diana Mitrache

One thought on “Câti plãtesc apa pe care o consumã?

  • 14 iunie 2017 at 21:10
    Permalink

    Cui ai dat devdente lui Zoltan BENKE,care zilnic se plimba prin orasi,mai mult face si cursuri cu elevi la scoala de SOFERI,ce ai de spus domnule AVRAM? sau te are la mina NORUSA(directoarea)

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *