În cadrul Programului Educational Interntional „Viata la Pozitiv-Positive Life”, din cele 83 de scoli participante, de pe teritoriul României, douã au fost din Valea Jiului, respectiv Scoala Gimnazialã nr.7 Petrosani si Scoala Gimnazialã ”Sfânta Varvara” Aninoasa, care are vechime în acest proiect.

Sub sloganul ”Iubeste lumea ta! Crede în tine” s-a desfãsurat un spectacol, la sfârsit de an scolar, la Sala de Marmurã a Primãriei Petrosani, organizat de Scoala Gimnazialã nr. 7 Petrosani si Scoala Gimnazialã ”Sf.Varvara” Aninoasa. Douã scoli din Valea Jiului s-au înscris în cadrul Programului Educational International „Viata la Pozitiv-Positive Life”, cu un grup de 10 elevi voluntari pozitivisti, la sectiunea scolar, coordonati de Cristina Sîrbu, pentru Scoala Gimnazialã nr.7 Petrosani, iar Scoala Gimnazialã ”Sf.Varvara” Aninoasa  s-a înscris cu un grup de 10 voluntari, coordonati de Didina Botgros la sectiunea Junior si 10 voluntari, coordonati de Marton Elena, la sectiunea scolar.

În cadrul programului s-au înscris 83 de scoli din România si una din Republica Moldova, în acest an scolar. Pe parcursul anului, fiecare echipaj a realizat diferite proiecte identitare, de dezvoltare personalã, de atitudine civicã, de exprimare a talentului artistic si a îndemânãrii sau de socializare si relationare pozitivã. Un proiect important în cadrul programului este si Positive Day – un spectacol cu artisti consacrati, cu momente artistice, momente de animatie pozitivã si dans, pentru a promova gândirea pozitivã, un stil de viatã sãnãtos prin miscare si sport. La spectacol, cele douã scoli s-au bucurat de prezenta unor voci deosebite – Andrei Popa, Monica Tugulea, Stana Delia, s-au bucurat de miscare prin programul oferit de elevii campioni de la C.S.S. Petrosani sectia Gimnasticã Aerobicã, condusi de Becze Elena si Imling Annelore, au deprins tainele stilului de luptã coreean, prin demonstratiile oferite de membrii CS Stiinta Petrosani, sectia Taekwondo wtf, condusi de Moldovan Claudiu, de momente artistice oferite de elevii Scolii Gimnaziale ”Sf.Varvara” Aninoasa, prin grupurile Stelutele Aninoasei si  Grupul folcloric Anena, coordonate de Botgros Didina, de dansuri si recitaluri muzicale oferite de elevii de la Scoala Gimnazialã nr. 7 Petrosani, de prescolarii de la Grãdinita PP 3 Petrosani, condusi de Elena Gât, care au prezentat o jianã din Valea Jiului, apoi de un moment deosebit, în primã auditie pentru noi cei din Petrosani, Greu si Cossim, din Sibiu.

3-1

3-2

3-3

”Scoala noastrã se aflã anul acesta la a IV-a editie, comunitatea noastrã localã se implicã an de an, din ce în ce mai mult, de aceea anul acesta am atras alãturi de noi si alte scoli, cum este Scoala Gimnazialã nr.7 Petrosani, proiectul ne-a dezvoltat un spirit civic de implicare alãturi de comunitate, comunitate ce dorim sã o promovãm cât mai mult la nivel national, reusind cu ajutorul Grupul folcloric Anena sã câstigãm trofeul la Festivalul de la Sibiu-Capitala muzicalã” – prof. Botgros Didina, coordonatoarea grupului de voluntari pozitivisti de la Scoala Gimnazialã ”Sf.Varvara” Aninoasa.

”Activitãtile din cadrul proiectului ne-au ajutat sã ne deprindem niste competente utile societãtii, ne-a consolidat un grup de voluntari activi, deschisi sã rezolve orice problemã, sã fuzioneze ca grup, sã ne definim ca persoane cu nevoi într-o societate mereu schimbãtoare. Suntem mândri cã am reusit sã aducem scolii noastre si orasului nostru titlul de Pozitivitate” – prof. Cristina Sîrbu, coordonatoarea grupului de voluntari pozitivisti de la Scoala Gimnazialã nr.7 Petrosani. La spectacolul de la Petrosani a participat si jurnalistul, Cosmin Chelcea, fondatorul „Viata la pozitiv” si presedintele Asociatiei „Positive Life”, din Sibiu. Spectacolul s-a bucurat de prezenta unui numãr mare de pãrinti, elevi,  cadre didactice, consilieri locali – din partea Consiliului Local Petroasani, domnul Postolache Costel, iar din partea Consiliului Local Aninoasa, domnii Corlan Lucian si Botgros Ilie, cãrora organizatorii le-au multumit pentru implicare si sustinere.

Organizatorii Viata la Pozitiv,
Scoala Gimnazialã nr. 7 Petrosani,
Scoala Gimnazialã ”Sf.Varvara” Aninoasa