Straja va avea canalizarea functionalã pânã la începutul toamnei. Noul sezon de schi îi prinde pe cabanieri în cea mai bunã formã si asta pentru cã, pentru prima datã în istoria statiunii turistice de interes national, vor putea fi bransate toate constructiile la un sistem modern de canalizare.

O spune conducerea societãtii care distribuie apa în Valea Jiului si care dã ca termen de finalizare al lucrãrilor, sfârsitul verii.  „Atât pe proiectul mare, în care se duce canalizarea din Straja în oras, au început lucrãrile si sunt ferm convins cã, înainte de termen va fi gata. Apoi, partea interioarã a statiunii Straja, chiar luni am fost la fata locului, iar la sfârsitul lui august va fi gata. Asa cum am promis, ne tinem de cuvânt. La sfârsitul lunii septembrie canalizarea în Straja va fi functionalã”, a declarat Costel Avram, director general al Apa Serv Valea Jiului.  Conducerea firmei a semnat contractul de lucrãri privind construirea colectorului menajer din Statiunea Straja Lupeni cu firma Hidroconstructia SA Bucuresti, care a câstigat licitatia organizatã pentru executia acestui obiectiv de investitii. Potrivit sefului Departamentului Investitii al Apa Serv, Monica Tarcea, la procedura de achizitie au participat 8 societãti comerciale, câstigãtoare fiind declaratã oferta depusã de Hidroconstructia Bucuresti, cu un pret total de executie al acestei lucrãri de 2.089.036,61 lei.

Lucrãrile cuprind douã obiective importante, respectiv constructia conductei de colectare de la statia de sosire a telegondolei si pânã jos, în parcarea de la statia de plecare a acesteia, pe o  lungime de 2,7 km cu amenajarea de 15 cãmine de vizitare, respectiv constructia conductei de colectare din zona statiei de plecare a telegondolei si pânã la colectorul din str. Liliacului nr. 11 din municipiul Lupeni, pe o lungime de 2,13 km cu amenajarea unui numãr de 53 de cãmine de vizitare precum si racordarea la reteaua de canalizare a unui numãr de 90 de gospodãrii situate pe traseul colectorului. Finantarea acestui obiectiv de investitii este asiguratã integral de cãtre Consiliul judetean Hunedoara. În plus, pe lângã cabanele din Straja, vor fi racordate si cele 90 de gospodãrii din  municipiul Lupeni, care se aflã pe traseul conductei, care vor beneficia de acces la reteaua de canalizare.

Diana Mitrache