Aproape 22.500 de oameni au fost asteptati la Lupeni, în cele 18 sectii de vot, iar cei care au iesit duminicã sã îsi aleagã noul primar spun cã vor o schimbare în bine. Fiecare, însã, întelege asta, în functie de cum a pus stampila pe buletinul de vot.  În cursa electoralã au fost validati 6 candidati si, chiar dacã va pierde, fiecare spune cã are de câstigat. Oamenii, însã, sunt cei care au ales.

„Am votat pentru schimbare la Lupeni. Ne asteptãm sã fie mai bine. Orasul acesta ar trebui sã arate mai bine. Viitorul primar ar trebui sã facã multe. În primul rând sã colaboreze mai bine cu factorii economici, ca sã creeze alternativa unor locuri de muncã, tinând cont cã mina Lupeni se închide”, a spus un bãrbat care a votat duminicã dimineatã la Lupeni. „Sã nu mai fie ca în ultimii 20 de ani în Lupeni, pentru asta am venit la urne. Cei care au fost ar merita o pedeapsã”, a spus un alt votant, dovadã cã pãrerile sunt absolut împãrtite. „Votãm pentru continuare! Vrem locuri de muncã pentru tinerii nostri si primarul de mâine ar trebui sã continue cu ce a început fratele lui”, a sustinut un alt votant.

Cei 6 candidati au votat de dimineatã si primul care si-a exercitat acest drept a fost Lucian Resmeritã, cel care a sosit cu întreaga familie si a vorbit, în ziua votului, despre viitorul familiilor din Lupeni. „Astãzi am votat pentru pãrintii nostri, bunicii nostri, pentru a avea o viatã mai bunã, un trai mai bun, un oras mai curat, pentru conditii de sãnãtate si de infrastructurã. Am votat pentru copiii din Lupeni si pentru ca ei sã aibã conditii mai bune în scoli, pentru viitorul lor, pentru continuitatea proiectelor care au fost începute aici si pentru altele noi”, a spus Lucian Resmeritã, candidat la functia de primar la Lupeni, fotoliu lãsat liber de fratele sãu Cristian Resmeritã. De altfel, si Cristian sperã ca lucrurile sã se continue în acest fel. „Am votat pentru ca toate proiectele începute de mine, pe vremea când eram primar, sã continue. Se stie cã am avut norocul si inteligenta de a aduce foarte multi bani în cele 6 luni cât am fost primar la Lupeni. Lupeniul a renãscut si, practic, tot Lupeniul se reconstruieste. Am spus cã doresc sã reconstruiesc tot Lupeniul si cred cã doar împreunã, într-o echipã, putem face acest lucru”, a concluzionat Cristian Resmeritã, senator.

Cristian Rosu a venit singur la sectia de vot, dar si-a exprimat încrederea cã votul sãu poate face o schimbare. „Votez  pentru viitorul orasului Lupeni, pentru cetãtenii orasului, care meritã sã aibe un oras mai bun, decât au acum. Prioritãtile viitorului primar sunt multe, pentru cã sunt atât de multe de fãcut în acest oras, încât n-as sti cu ce sã încep, dar, în linii mari, va trebui sã încep cu fiecare cartier. Dacã pierd, o sã îl felicit pe învingãtor si îi voi ura succes”, a spus Cristian Rosu, candidat PNL, la iesirea din sectia de vot.

Radu Napãu a venit însotit de o întreagã echipã de campanie si a sustinut cã, si dacã pierde, e tot în câstig. „Cred cã a venit vremea  în care cetãtenii sã doreascã mai mult si sã le putem oferi mai mult, decât li s-a putut oferi pânã acum. E nevoie la Lupeni de locuri de muncã , curãtenia orasului si trebuie mult investit în educatie. Asa vãd eu. Dacã pierd, eu sunt cel mai mare câstigãtor. Nimeni nu a înteles lucrul acesta. Indiferent care va fi rezultatul, eu sunt cel mai mare câstigãtor, pentru cã  am avut ocazia sã cunosc mult mai multã lume, decât am stiut înainte”, a spus Radu Napãu Stoica, candidat PRM la fotoliul de primar din Lupeni.

Constantin Brânduse, candidatul ALDE a sustinut cã votul de duminicã l-a dat pentru ceva nou si cã îsi doreste sã fie primar, pentru cã un primar ALDE, care face parte din coalitia de guvernare, este mai usor de sustinut, motiv pentru care si partidul sãu a ales aceastã variantã la Lupeni. „Vreau o schimbare, sã se ajungã la o schimbare în urma cãreia municipiul Lupeni sã fie pe un nou drum, unul european. Dacã ajung primar, este necesarã o transparentã la primãrie si aici trebuie lucrat. Trebuie inventariate lucrãrile, pentru cã este o institutie publicã, pe care o preiei si o duci mai departe, cu tot ce s-a început. Dacã pierd, îmi vãd de viata mea, alãturi de familie. Ca în orice competitie, pot câstiga sau pierde, locul I se premiazã, locul II, nu”, a spus Constantin Brânduse, candidatul ALDE la fotoliul de  primar din Lupeni.

În cursã s-au mai înscris si  Emil Tãrcan, de la USR si Cristina Ciucu, independentã.

Diana Mitrache