Încadrarea în numãrul maxim de posturi aduce modificãri în organigrame. Dacã în urmã cu câteva luni, consilierii de la Petrosani au aprobat desprinderea Bibliotecii municipale de Directia de Asistentã Socialã, acum s-a revenit asupra deciziei.

Spre exemplu, la Petrosani a fost nevoie de revocarea unei hotãrâri de Consiliu care prevedea ca activitatea Bibliotecii municipale din Petrosani sã se desprindã de Directia de Asistentã Socialã.  “În conformitate cu HCL nr. 64/2015  personalul din cadrul Bibliotecii municipiului Petrosani a fost preluat de cãtre Directia de Asistentã Socialã Petrosani. Ca urmare a modificãrii organigramei aparatului de specialitate al primarului municipiului Petrosani, începând cu data de 1.04.2017, Biblioteca municipiului Petrosani revine în structura anterioarã”, aratã HCL 52/2017 aprobatã în luna martie a acestui an.  Dupã douã luni, hotãrârea de consiliu a fost revocatã. Motivul – încadrarea în numãrul maxim de posturi.  “Având în vedere necesitatea încadrãrii în numãrul maxim de posturi, stabilit în conformitate cu prevederile OUG nr. 63/2010, pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, precum si pentru stabilirea unor mãsuri financiare, cu modificãrile si completãrile ulterioare, transmis de Institutia Prefectului – judetul Hunedoara, prin adresa (…); pentru a ne încadra în numãrul maxim de personal, stabilit în  conformitate cu prevederile legale în vigoare, personalul din cadrul Bibliotecii municipale Petrosani în numãr de  4 posturi, îsi va desfãsura activitatea în continuare în subordinea Directiei de Asistentã Socialã”, aratã noul proiect aprobat de CL Petrosani.  Biblioteca municipalã de la Petrosani a trecut în subordinea Directiei de Asistentã Socialã în urmã cu doi ani.  Postul de salvamar se desfiinteazã Organigramã aparatului de specialitate al primarului de la Petrosani a fost modificatã, iar în acest sens a fost desfiintat postul de salvamar pentru a se înfiinta altele.

“Având în vedere încadrarea în numãrul maxim de posturi, stabilit în conformitate cu prevederile OUG nr. 63/2010, pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2006, privind finantele publice locale, precum si pentru stabilirea unor mãsuri financiare, cu modificãrile si completãrile ulterioare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003, Codul Muncii, republicatã cu modificãrile si completãrile ulterioare, precizãm cã este necesarã modificarea numãrului de personal, organigramei si a statului de functii al Clubului Sportiv municipal Jiul Petrosani. La nivelul organigramei si a statului de functii al Clubului Sportiv municipal Jiul Petrosani se aduc urmãtoarele modificãri: în cadrul compartimentului bazin de înot didactic scolar se desfiinteazã postul de muncitor calificat (salvamar)”, aratã proiectul de hotãrâre.

Modificarea nu a fost primitã pozitiv de unii dintre consilierii locali, care acuzã cã desi fac parte din Consiliul de Administratie al clubului sportiv nu sunt consultati cu privire la activitatea acestuia.

“Sunt împreunã cu d-ra consilier Grigoriu si dl. consilier Durbacã în consiliul de administratie la acest club dar nu suntem consultati niciodatã. Nu ne cheamã nimeni sã vedem ce se întâmplã la stadion sau la bazinul de înot. Eu am mai propus si data trecutã când am discutat despre bazinul de înot cã este nevoie de un salvamar, nu putem renunta chiar asa usor. Acesta este si motivul pentru care eu voi fi împotrivã pentru desfiintarea acestui post. Nu vã supãrati, dar acolo este un director. Eu am luat initiativa în legãturã cu stadionul Jiul, dar nu se poate sã luãm doar noi initiativa, dânsul este plãtit pentru  asta si ar fi normal ca el sã convoace Consiliul de Administratie pentru a putea dezbate problemele de la acest club”,  a spus consilierul local ALDE, Milu Vladislav.  Un alt consilier local, Florin Bican (PSD) a solicitat lãmuriri vizavi de desfiintarea postului de salvamar.

“Aceastã hotãrâre trebuie aprobatã, în caz contrar depãsim cu acest post numãrul de posturi aprobat de cãtre Prefect, iar sanctiunea este cã ni se taie de la finante cotele defalcate.”, a explicat secretarul Primãriei Petrosani,  juristul Adrian Neagoe.

Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, a subliniat cã s-a încercat de douã ori angajarea unui salvamar pentru bazinul didactic din Petrosani, însã în zadar. “Si noi ne-am dorit sã angajãm salvamar, am si tinut concurs de vreo douã ori dar nu am gãsit un om care sã aibã calificarea necesarã pentru ocuparea acestei functii si dacã suntem rigurosi în acest sens nu ne ajunge un salvamar, ne-ar trebui cel putin doi sã facã pe schimburi.  Deocamdatã legea  nu ne impune acest lucru si acesti instructori îsi asumã rãspunderea  pentru acei copii, în rest pentru cei care vin la bazin ei vin însotiti de cãtre pãrinti. La bazin este tot timpul cineva care supravegheazã. Când se va putea vã asigur cã vom scoate  din nou la concurs  aceste posturi. Sã stiti  cã ne lovim de foarte multe probleme legate  de organigramã si de lipsa de personal”,  a spus Tiberiu  Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Monika BACIU